Interamerican: Στηρίζει το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στη δύσκολη περίσταση της πανδημίας η Interamerican, συστρατεύεται με μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την αντιμετώπισή της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που συνθέτουν δέσμη τριών αξόνων.

Η Interamerican, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στη δύσκολη περίσταση της πανδημίας, συσστρατεύεται με μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την αντιμετώπισή της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που συνθέτουν δέσμη τριών αξόνων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ενέργειες της εταιρείας αναπτύσσονται ακολουθώντας τη στρατηγική βιωσιμότητας που η Interamerican έχει χαράξει και δημοσιοποιεί απολογιστικά. Με δεσμεύσεις, στον τομέα της συνεισφοράς στην κοινωνία.

Η εταιρεία προτάσσει τις ανάγκες στον άξονα της δημόσιας υγείας: «Οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση. Να συνεργαστούμε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας και με τον Δημόσιο Τομέα και να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη μεγάλη, αξιέπαινη προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν το σύστημα στον καθημερινό αγώνα τους, να περιθάλψουν νοσούντες και να σώσουν ζωές» τονίζει ο κ. Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican.

Συνεργασία με υπουργείο Υγείας

Ήδη, η εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση και πέρα από την ευθυγράμμισή της με τον ΕΟΔΥ στις λειτουργίες των ιδιόκτητων μονάδων υγείας, προχώρησε σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη διακρίβωση αναγκών.

Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο δύο δωρεές της Interamerican, που αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα:

  • Επτά (7) κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα και
  • Πέντε (5) συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets. Τα συστήματα θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο. Αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.
Δυναμική συνεργασία με Philips Hellas

Ειδικότερα για τους υπερηχοτομογράφους, επισημαίνεται η χρηστική αξία τους για το δημόσιο σύστημα υγείας διαχρονικά. Η προσφορά αυτή ανέδειξε και την πολλαπλασιαστική δυναμική της συνεργασίας, με τη συμμετοχή της προμηθεύτριας εταιρείας Philips Hellas κατά τα 2/5 της αξίας των ειδών.

Η διοίκηση της Interamerican, έχει υιοθετήσει και τον Στόχο 17 των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030. Η Interamerican επιζητεί ανάλογες συνεργασίες σε κάθε πρωτοβουλία της για την προσέγγιση των SDGs. Στην εν λόγω σύμπραξη, βρήκε στη Philips Hellas -την οποία και ευχαριστεί- έναν αξιόπιστο εταίρο κοινής αντίληψης. Στην ίδια λογική των συνεργασιών, η Interamerican συμμετέχει και στην πρωτοβουλία δωρεάς σημαντικού ποσού του θεσμικού φορέα του κλάδου. Δηλαδή, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προς το Υπουργείο Υγείας.

Οι… Στόχοι

Η εταιρεία εγγράφει τις ανωτέρω ενέργειες για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν σε δύο ακόμη άξονες για τη διαχείριση κοινωνικών αναγκών όσο διαρκέσει η πανδημία. Στο οργανωμένο σχέδιο υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ενσωματώσει στην επιχειρησιακή στρατηγική της και υλοποιεί μεθοδικά, εδώ και 15 χρόνια.

Ειδικότερα για την παρούσα κρίση η Interamerican, με κοινό παρονομαστή τον Στόχο 17 των SDGs για τις συνεργασίες, εστιάζει στον Στόχο 3 για την καλή υγεία. Όπως και στον Στόχο 1 για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Η Interamerican, σύμφωνα με την εξειδικευμένη μελέτη της ΕΥ (στοιχεία 2018) για το δικό της socio-economic impact, συνεισφέρει αξία στην εθνική οικονομία. Την κοινωνία και την απασχόληση, συνολικής τάξεως 352 εκατ. ευρώ. Κατά το 2019, το ειδικότερο (επιμέρους) μέγεθος του κοινωνικού προϊόντος, που απέδωσε η Interamerican, ανήλθε στα 172 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας.
(https://csr.interamerican.gr/)

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ