Η Takeda ενισχύει τις δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για τις Σπάνιες Παθήσεις» και με το λογότυπο της Π.Ε.Σ.ΠΑ. (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων) στις μπλούζες τους, οι δρομείς της Takeda είχαν ως βασικό στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της αντιμετώπισης των Σπανίων Παθήσεων.

Takeda – Athens Marathon 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει τις δράσεις της Π.Ε.Σ.ΠΑ. και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της Takeda στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο κος Γιώργος Καλομοίρης, Επικεφαλής Ελλάδας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, η Takeda Ελλάς και οι εργαζόμενοί της τρέξαμε για τους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις. Οι Σπάνιες Παθήσεις ανέρχονται σε περισσότερες των 7.000 και είναι μία από τις βασικές κατηγορίες παθήσεων στις οποίες επικεντρωνόμαστε, με στόχο να δώσουμε λύσεις και ελπίδα στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους».

Η διαδρομή των… ασθενών

Σε σχετική δήλωσή της, η κα Όλγα Οικονόμου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.ΠΑ. τόνισε:
«Ευχαριστούμε τους δρομείς της Takeda που επέλεξαν να στηρίξουν την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων και να «τρέξουν για τις Σπάνιες Παθήσεις» στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μιας διαδρομή δύσκολη, όσο και η διαδρομή των Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, που από το σημείο εκκίνησης ως το σημείο του τερματισμού, ζουν τον δικό τους Μαραθώνιο. Έναν καθημερινό μαραθώνιο, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες της διάγνωσης και της θεραπείας της σπάνιας πάθησής τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) είναι η ομπρέλα των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, -μία πάθηση χαρακτηρίζεται σπάνια όταν προσβάλλει λιγότερους από 5 στους 10.000 πολίτες-, ιδρύθηκε το 2003 από μία ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με την ηθική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις – EURORDIS (European Organisation for Rare Diseases) και μέλη της έχει 23 συλλόγους ασθενών, καθώς και πολλούς μεμονωμένους ασθενείς.

Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε πολύτιμους υποστηρικτές όπως η Takeda, οι οποίοι ενισχύουν το έργο μας και γίνονται αρωγοί στην έως τώρα προσπάθειά μας, ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε οραματιστεί».

Σχετικά με την Takeda:

Η Takeda είναι μια ιδιωτική, παγκόσμιου βεληνεκούς φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Οζάκα της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 30.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο και έχει θυγατρικές σε περισσότερες από 70 χώρες, παρέχοντας φάρμακα που έχουν σημασία για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

Αποτελώντας τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ιαπωνίας και μια από τις παγκόσμιες ηγετικές δυνάμεις του κλάδου, η Takeda δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω πρωτοπόρων καινοτομιών στην ιατρική.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε συγκεκριμένες φαρμακευτικές κατηγορίες, που αφορούν την ογκολογία, αιματολογία, γαστρεντερολογία, κ.ά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ