Αξίζει να δειςΗ Novartis κόβει 2.200 θέσεις εργασίας για να αυξήσει την κερδοφορία

Η Novartis κόβει 2.200 θέσεις εργασίας για να αυξήσει την κερδοφορία

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Περί τις 2.200 θέσεις εργασίας στην Ελβετία προτίθεται περικόψει στα επόμενα τέσσερα η φαρμακευτική επιχείρηση Novartis, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.

Όπως αναφέρει σχετικά η φαρμακευτική που απασχολεί περί τους 13.000 υπαλλήλους στη χώρα καταγωγής της, συνολικά 1.500 θέσεις θα κοπούν από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Novartis στη Βασιλεία, στο Στάιν, στο Λοκάρνο και στο Schweizerhalle.

Vas Narasimhan
Εξορθολογισμός για την Novartis

Όπως τονίζει τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Vas Narasimhan, η εταιρεία εξαλείφει 700 θέσεις εργασίας στις ελβετικές επιχειρηματικές υπηρεσίες, καθώς μεταφέρει αλλού τις θέσεις εργασίας.

Καθώς δημιουργεί 450 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή θεραπειών κυττάρων και γονιδίων, οι ελβετικές θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 1.750.

Ο πρόεδρος Joerg Reinhardt τόνισε αυτό το μήνα ότι η εταιρεία σχεδίαζε να εξορθολογίσει την παραγωγή της παγκοσμίως για να αυξήσει το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας εν τω μέσω μειωμένων τιμών στα φάρμακα της, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώληση μέρους της Sandoz 

Στις αρχές του μήνα, η Novartis προχώρησε στην πώληση μέρους της μονάδας γενοσήμων φαρμάκων Sandoz στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ευρύτερων σχεδίων του διευθύνοντος συμβούλου.

Στις προθέσεις του επικεφαλής της επιχείρησης, Vas Narasimhan, είναι η Novartis να εστιάσει τις δραστηριότητες της σε τομείς υψηλότερης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η Novartis προχωρά στην πώληση ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δραστηριοτήτων δερματολογικών προϊόντων και του χαρτοφυλάκιου γενοσήμων φαρμάκων -που χορηγούνται δια στόματος- της Sandoz.

Η μεταβίβαση γίνεται στην ινδική Aurobindo Pharma Ltd, η οποία θα καταβάλλει συνολικά 1 δις. δολ., εκ των οποίων 900 εκατ. δολάρια σε μετρητά και έως και 100 εκατ. δολάρια επιπλέον ανάλογα με τις επιδόσεις.

Η ελβετική εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περί τα 300 προϊόντα, που αποφέρουν πωλήσεις 600 εκατ. δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο χρήσης. Θα εστιάσει σε πιο σύνθετα γενόσημα φάρμακα, υψηλής προστιθέμενης αξίας φάρμακα και βιο- ομοειδή.

 

 

 

Εισαγγελική εντολή για υπερσυνταγογραφήσεις στελεχών της Novartis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ