Η καλή ψυχική υγεία στο επίκεντρο της κουλτούρας της MSD

Μήνας ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία ήταν ο Μάιος και η MSD για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποίησε σειρά δράσεων με στόχο την αξία της ευζωίας.

Μήνας ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία ήταν ο Μάιος και η MSD για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποίησε σειρά δράσεων με στόχο την αξία της ευζωίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι δράσεις κορυφώθηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 κατά τη διάρκεια της “Mental Health Day”, όπου όλοι οι εργαζόμενοι άφησαν για λίγο τα γραφεία και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και συναντήθηκαν στο υπέροχο τοπίο του Oasis Activity Farm Park.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη βοήθεια της Μυρτούς Λεγάκη, από το “One Breath Mindfulness Center”, οι άνθρωποι της MSD έλαβαν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια (σωματικής άσκησης, διαλογισμού και ζωγραφικής). Στόχος ήταν να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα την επίπτωση του στρες στην ψυχική και σωματική υγεία και τη σημασία της αυτοφροντίδας. Επίσης, οι άνθρωποι της MSD είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας.

Η φετινή “Mental Health Day” αποτέλεσε το επιστέγασμα των δύο webinars που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 24 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτών, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας ανέδειξαν τους τρόπους επίτευξης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και αποτελεσματικής διαχείρισης του άγχους, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί από την πίεση της εργασίας και από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να υπηρετήσει καθημερινά.

Η ψυχική υγεία των εργαζομένων αναπόσπαστο στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της MSD

Η MSD έχει πάντα ως προτεραιότητά της την ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των υπαλλήλων της. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα “All About You”, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, όχι μόνο σε εργασιακό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από τους πυλώνες “Live, Earn, Grow” οι οποίοι στοχεύουν – μέσα από εργαλεία εκπαίδευσης, συζήτησης, χαλάρωσης και 24ωρης ψυχολογικής υποστήριξης – στην ολιστική ενδυνάμωση των εργαζομένων.

«Το ευ ζην των εργαζομένων της MSD αποτελεί προτεραιότητα της εταιρικής στρατηγικής της εταιρείας. Στη σημερινή εποχή, όπου η καθημερινότητα είναι πιεστική και κουραστική, οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση να προτάσσουν τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας των εργαζομένων τους. Μέσα από προγράμματα που έχουμε αναπτύξει στοχεύουμε στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με πρόταγμα την ευημερία των ανθρώπων μας», δήλωσε η Αθηνά Σταύρου, HR Lead MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ