Η Fujifilm Holdings εξαγοράζει τμήμα της Biogen έναντι 890 εκατ. δολ.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην εξαγορά της μονάδας παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Δανία, ιδιοκτησίας της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Biogen, προχωρά η Fujifilm Holdings έναντι 890 εκατ. δολ., σε μια προσπάθεια η ιαπωνική εταιρεία να ενισχύσει τις δραστηριότητες της στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Fujifilm -με έδρα το Τόκιο- θα αποκτήσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Δανία, αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε συμβάσεις προμήθειας με μεγάλους φαρμακοποιούς. Τα νέας γενιάς φάρμακα, οι βιολογικοί παράγοντες, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη θεραπεία σπάνιων παθήσεων και έχουν σχετικά λίγες παρενέργειες.

Με την εξαγορά η Fujifilm καθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών φαρμάκων παγκοσμίως, μετά τη Lonza της Ελβετίας.

Η Fujifilm, μέσα από τον τομέα των βιολογικών φαρμάκων, επικεντρώνεται σε μικρού και μεσαίου μεγέθους παραγωγές σκευασμάτων, με τις δραστηριότητες να εκτείνονται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την εξαγορά, θα μπορεί να επιτύχει αποτελεσματικότερη διαχείριση και μαζική παραγωγή φαρμάκων.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η ανάπτυξη νέων φαρμάκων απαιτεί τεράστιες επενδύσεις, με τα ποσοστά επιτυχίας να παραμένουν χαμηλά. Οι παραγωγοί προτιμούν ολοένα και περισσότερο να αναθέτουν το κομμάτι της μεταποίησης σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Αύξηση πωλήσεων…

Η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της Fujifilm στα 70 δις. γιεν (630 εκατ. δολ.) από περίπου 40 δις. γιεν, φθάνοντας σε παρόμοια επίπεδα με την φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim. Η Fujifilm αναβάθμισε τους στόχους πωλήσεων στα 100 δισ. γιεν στο διάστημα 2021 έως 2023.

«Θέλουμε στοχευμένες επιχειρήσεις στο μέλλον», όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fujifilm, Shigetaka Komori. Πάνω από το 40% των πωλήσεων του ομίλου προέρχεται από το τμήμα εξοπλισμού γραφείων. Όμως η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει περιορισμένη δυναμική ανάπτυξης, δεδομένου του επερχόμενου κύματος ψηφιοποίησης.

Ο όμιλος Fujifilm στοχεύει το 30% των πωλήσεων του να προέρχεται από την ευρύτερη αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ