Η Lilly «κόβει» 250 θέσεις εργασίας και επενδύει 100 εκατ. σε μονάδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Έως και 250 λιγότερες θέσεις εργασίας προβλέπει το πλάνο εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της Eli Lilly στο Fegersheim της Γαλλίας, επενδύοντας ταυτόχρονα πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες.

Η Eli Lilly θα δαπανήσει 100 εκατ. Ευρώ για να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της στο Fegersheim της Γαλλίας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την φαρμακευτική επιχείρηση, περικοπές θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» που θα διαπραγματευτεί με τις τοπικές ενώσεις και θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2020.

Συνολικά περίπου 1.550 εργαζόμενοι απασχολούνται στη μονάδα σήμερα, η οποία παράγει ινσουλίνες, ογκολογικά φάρμακα, με εξειδίκευση στις πένες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρική ιστοσελίδα της Eli Lilly στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα με τις περικοπές, η Lilly ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για νέες τεχνολογίες, όπως ψηφιακά συνδεδεμένα προϊόντα.

«Η ανάγκη για ένα σχέδιο μετατροπής οφείλεται στις πιέσεις των τιμών της αγοράς που απαιτούν αυστηρότερη διαχείριση του κόστους παραγωγής, καθώς και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό στα προϊόντα διαβήτη» όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της Eli Lilly.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στη Γαλλία ακολουθούν τις κινήσεις της Boehringer και της Sanofi. Τον περασμένο μήνα, η Sanofi δήλωσε ότι σχεδιάζει 670 απολύσεις έως το 2020. Επίσης μέσω προγράμματος «εθελούσιας εξόδου».

Λίγες μέρες αργότερα, ο πρόεδρος της Boehringer στη Γαλλία δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να περικόψει 327 θέσεις εργασίας στη χώρα, αλλά και να «ανοίξει» 32 νέες θέσεις. Μια «καθαρή» απώλεια 295 εργαζομένων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ