Η Bayer ξεκίνησε την αναζήτηση νέου CEO, μετά τον W. Baumann

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Έρευνα για τον διάδοχο του διευθύνοντος συμβούλου Werner Baumann, ξεκίνησε το εποπτικό συμβούλιο της Bayer, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα επιδιώξει ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το 2024.

Έρευνα για τον διάδοχο του διευθύνοντος συμβούλου Werner Baumann, ξεκίνησε το εποπτικό συμβούλιο της Bayer, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα επιδιώξει ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το 2024.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Reuters, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος Norbert Winkeljohann εξετάζει στελέχη για την αντικατάσταση του, με στόχο να παρουσιάσει τον διορισμένο διάδοχο στην επόμενη ετήσια συνέλευση των μετόχων, τον Απρίλιο του 2023.

Ο Werner Baumann, ο οποίος σχεδίασε την προβληματική εξαγορά της Monsanto από την Bayer, το 2020 έλαβε νέο συμβόλαιο μέχρι και το 2024.

Πρόταση δυσπιστίας…

Ο Werner Baumann, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Bayer από το 2016, ξέρει να αντιμετωπίζει τις όποιες προκλήσεις σε θέματα ηγεσίας. Σε μεγάλο βαθμό το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την εξαγορά μαμούθ της Monsanto το 2018. Συνολικά, η Bayer φέρεται να έχει διαθέσει περί τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χειριστεί αγωγές που σχετίζονται με θέματα καρκίνου.

Εν τω μεταξύ, το 2019, οι πληρεξούσιοι σύμβουλοι Glass Lewis και η Institutional Shareholder Services (ISS) προχώρησαν σε μια ιστορική ψηφοφορία δυσπιστίας κατά της διοίκησης του Werner Baumann αλλά και της Bayer.

Ενώ ο Baumann βγήκε αλώβητος από εκείνη την ψηφοφορία, η δυσαρέσκεια των μετόχων «φούντωσε» ξανά αυτό το έτος όταν το επενδυτικό fund Temasek – βασικός παράγοντας πίσω από τη συμφωνία 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Monsanto – διεμήνυσε στον πρόεδρο της εταιρείας Norbert Winkeljohann ότι επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής ζήτησε ψήφο δυσπιστίας στον Baumann ή ψήφο κατά της επικύρωσης της απόδοσης της διοίκησης της Bayer ενόψει της ετήσιας συνέλευσης της εταιρείας τον Απρίλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ