Η Bayer επενδύει 150 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη βιολογικών φαρμάκων

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Επενδύσεις 150 εκατ. δολ. δρομολογεί η φαρμακευτική επιχείρηση Bayer προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη βιολογικών θεραπειών μέσω του Cell Culture Technology Center που δημιουργεί στο Berkeley.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της νέας εγκατάστασης είναι να υποστηρίξει το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιολογικών παραγόντων της Bayer, προκειμένου να διευρύνει το θεραπευτικό της μέτωπο σε μεγαλύτερο φάσμα ασθενειών.

«Η Bayer παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της. Δεν είναι άλλος από το να παράγει καινοτόμα φάρμακα στην αγορά, με σημαντικό όφελος για τον ασθενή. Η νέα επένδυση επιτρέπει στην Bayer την περαιτέρω ανάπτυξη βιολογικών παραγόντων», όπως επισημαίνει ο Wolfram Carius, Ph.D., Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τομέα Φαρμακευτικών Προϊόντων της Bayer.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή την επένδυση στο Berkeley, όπου η Bayer διατηρεί παρουσία εδώ και πολλά χρόνια», όπως τονίζει.

Έτοιμη παραγωγή το 2021

Το νέο κέντρο Cell Culture Technology Center θα κατασκευαστεί στις υπάρχουσες δομές που διαθέτει η Bayer στο Berkeley. Στις εγκαταστάσεις παράγονται θεραπείες για ασθενείς με αιμορροφιλία Α, σε σχεδόν 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η νέα εγκατάσταση 40.000 τετραγωνικών ποδών, αναμένεται να είναι έτοιμη για κλινική παραγωγή στα τέλη του 2021. Το Κέντρο θα υποστηρίζει την ανάπτυξη αναδυόμενων θεραπειών στο χαρτοφυλάκιο της Bayer. Έμφαση δίδεται στην ογκολογία, την καρδιολογία και στις θεραπευτικές κατηγορίες ειδικής φροντίδας.

Η φαρμακευτική επέλεξε την Fluor για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της μονάδας. Και την GE Healthcare για την ενσωμάτωση της πλατφόρμας τεχνολογίας FlexFactory στο Κέντρο.

«Το νέο κέντρο τεχνολογίας της Bayer θα συνδυάσει την αυτοματοποίηση με τις νέες ψηφιακές δυνατότητες και τις τεχνολογίες βιολογικής επεξεργασίας, για τον εξορθολογισμό της παραγωγής. Στόχος είναι η δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης νέων φαρμάκων για τους ασθενείς», όπως δήλωσε η Judy Chou, Ph.D., αντιπρόεδρος και Global Head της Bayer Biotech. «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Fluor και την GE Healthcare στο Κέντρο, προκειμένου να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους στο σχεδιασμό ευέλικτων εγκαταστάσεων για το μέλλον».

«Η καταπολέμηση του καρκίνου, σε όλα τα θεραπευτικά μέτωπα, απαιτεί ταχεία και κλιμακούμενη καινοτομία. Λύσεις που βασίζονται σε ψηφιακές γνώσεις», όπως τονίζει ο ο Emmanuel Ligner, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare Life Sciences. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Fluor. Προσφέροντας την πλατφόρμα FlexFactor, θα βοηθήσουμε την Bayer στην ταχεία και εύκολη ανάπτυξη φαρμάκων. Στο θεραπευτικό μέτωπο της ογκολογίας και σε άλλες θεραπείες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ