Η AbbVie αλλάζει τα πρότυπα φροντίδας στην ρευματολογία

Με 7 πλέον ενδείξεις στο upadacitinib (Rinvoq) και άλλες πολλές να έρχονται η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στην Ρευματολογία.

Με 6 ενδείξεις πλέον και άλλες πολλές να έρχονται η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στην Ρευματολογία.
Abbvie

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας, EULAR 2023, που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου στο Μιλάνο, η AbbVie απέδειξε πως η ύφεση για τους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είναι μία απόφαση. Έτσι έκανε -με τον πλέον εμφατικό τρόπο- ξεκάθαρη, τη διαφοροποίηση της από τις υπάρχουσες διαθέσιμες θεραπείες ακόμα και της ίδιας κλάσης.

Σε μία σειρά από παρουσιάσεις η AbbVie κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δημοσιοποίησε μακροχρόνια δεδομένα τα οποία υποστηρίζουν το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib από τις μελέτες SELECT-COMPARE, SELECT-PsA 1 και SELECT-AXIS 2 και αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 2 του upadacitinib ως μονοθεραπεία ή ως συνδυαστική θεραπεία κατά την οποία πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε ασθενείς με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ).

Ορισμένα σημαντικά δεδομένα από τις εν λόγω μελέτες περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Μακροχρόνια ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του upadacitinib σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα (αποτελέσματα 5 ετών).

2. Μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα (αποτελέσματα 3 ετών)

3. Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ενεργή αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ανεπαρκή ανταπόκριση σε θεραπεία με βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (αποτελέσματα ενός έτους)

4. Η μελέτη Φάσης 2 του upadacitinib ως μονοθεραπείας ή ως συνδυαστικής θεραπείας πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το εύρος των στοιχείων που είναι διαθέσιμα για το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib σε αρκετές ρευματικές παθήσεις. Τα μακροχρόνια αυτά δεδομένα περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 κλινικά καταληκτικά σημεία και δεδομένα ασφάλειας από περίπου 2.450 ασθενείς, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 6.700 έτη ασθενών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Επίσης, τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες βοηθώντας τους επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις ως προς την επιλογή θεραπείας μαζί με τους ασθενείς τους και αναδεικνύουν τη δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου της νόσου με μακροχρόνια θεραπεία.

Με 6 ενδείξεις πλέον ενδείξεις στο upadacitinib (Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα, Ατοπική Δερματίτιδα, Ελκώδη Κολίτιδα, Νόσος του Chrohn) και άλλες πολλές να έρχονται όπως ο λύκος, η γυροειδής αλωπεκία κ.λπ. η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στην Ρευματολογία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ