Γκέιτς: Μεγάλες πιθανότητες για έγκριση έχει το εμβόλιο της Pfizer

Η Pfizer έχει την καλύτερη πιθανότητα να ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για ένα εμβόλιο κορωνοϊού μέχρι τον επόμενο μήνα, ισχυρίζεται ο Μπιλ Γκέιτς, παρόλο που πιστεύει ότι ένα τόσο επιθετικό χρονοδιάγραμμα είναι απίθανο.

Η Pfizer έχει την καλύτερη πιθανότητα να ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για ένα εμβόλιο κορωνοϊού μέχρι τον επόμενο μήνα, ισχυρίζεται ο Μπιλ Γκέιτς, παρόλο που πιστεύει ότι ένα τόσο επιθετικό χρονοδιάγραμμα είναι απίθανο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Το μόνο εμβόλιο που, αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα μπορούσε να ζητήσει την άδεια έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα ήταν αυτό της Pfizer», δήλωσε ο κ. Γκέιτς στο CNBC.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι ένα από τα τρία που έχουν προχωρήσει επί του παρόντος στις λεγόμενες δοκιμές της τρίτης φάσης στις ΗΠΑ. Η κλινική δομική θα αποδείξει εάν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ο CEO, κ. Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η φαρμακοβιομηχανία με έδρα την Νέα Υόρκη, πιθανότατα θα γνωρίζει έως το τέλος του επόμενου μήνα εάν η πειραματική λήψη του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, είναι αποτελεσματική.

Δεκέμβριο ή Ιανουάριο πιο πιθανό να ζητήσουν έγκριση εμβόλια

Ο κ. Μπιλ Γκέιτς – συνιδρυτής της Microsoft, είναι το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο με καθαρή περιουσία 122,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως σημείωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer παρήγαγε «καλά επίπεδα αντισωμάτων» στα δύο πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών. Ωστόσο, αμφιβάλλει πως οποιοσδήποτε υποψήφιος θα προσπαθήσει να πάρει έγκριση ενός εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CNBC.

«Νομίζω ότι μόλις μπούμε, για παράδειγμα, στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, οι πιθανότητες είναι πως τουλάχιστον δύο ή τρία θα ζητήσουν έγκριση – εάν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά τους» δήλωσε ο κ. Μπιλ Γκέιτς στο δίκτυο.

Η δέσμευση των φαρμακοβιομηχανιών

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, που έχει αναφέρει πως η πανδημία θα σταματήσει το 2021 αρκεί να εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού, σημείωσε επίσης πως η Pfizer και 8 άλλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να μην ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης ή έγκριση για τα εμβόλιά τους έως ότου αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά.

Οι εταιρείες αυτές υπέβαλαν την κοινή δέσμευση την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αναφορών πως η κυβέρνηση κ. Τραμπ θα προσπαθούσε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία έγκρισης.

Πιο πιθανό σενάριο είναι η Pfizer να ζητήσει έγκριση εμβολίου στις αρχές του 2021
«Τα καλά νέα είναι ότι οι κορυφαίες εταιρείες εμβολίων σήμερα δήλωσαν πως δεν θα υποβάλλουν αίτηση ακόμη και για την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Περιμένουμε έως ότου έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο κ. Μπιλ Γκέτις στην συνέντευξή του στο CNBC.

«Πρέπει επίσης να περάσουμε από όλα τα βήματα ασφαλείας. Ο κόσμος να νιώθει ότι θέλει να συμμετάσχει στην λήψη αυτού του εμβολίου».

Να σημειωθεί ότι η Pfizer ήταν μία από τις 15 εταιρείες που συνεργάστηκαν με το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Στόχος είναι να επιταχύνουν την ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων, διαγνωστικών και θεραπειών για τον κορωνοϊό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ