Για 10η χρονιά η Pfizer Hellas δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου

Η Pfizer Hellas παραμένει σταθερά δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου, με αδιάλειπτη στήριξη τα τελευταία 10 χρόνια, συμβάλλοντας στην άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ακριτικών νησιών της χώρας μας που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Η Pfizer Hellas παραμένει σταθερά δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου, με αδιάλειπτη στήριξη τα τελευταία 10 χρόνια, συμβάλλοντας στην άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ακριτικών νησιών της χώρας μας που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε αυτό το πλαίσιο, η Pfizer συνέβαλε καθοριστικά στον 29ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, προσφέροντας δωρεά ύψους € 30.000 για την κάλυψη των εξόδων της αποστολής, αλλά και δωρεά εμβολίων.

Ο φετινός Διάπλους πραγματοποιήθηκε από 4 ως και 14 Μαΐου και περιελάμβανε επισκέψεις της Ομάδας Αιγαίου στα νησιά της Κινάρου, της Αμοργού, της Ανάφης, της Θηρασιάς, της Ίου, της Φολεγάνδρου και του Κουφονησίου. Στη δράση της Ομάδας περιλαμβάνονταν μικροβιολογικές και ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί, έργα υποδομής, δωρεές σε σχολεία, αλλά και δωρεές ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων. Η συνεισφορά της Pfizer Hellas βοήθησε σημαντικά στην κάλυψη του κόστους μετακίνησης των 11 φουσκωτών σκαφών της Ομάδας, αλλά και του σκάφους ειδικών μεταφορών “Μηνάς Ε”. Παράλληλα, η Pfizer Hellas προσέφερε και 500 εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pfizer Hellas υποστηρίζει έμπρακτα την Ομάδα Αιγαίου από το 2013, και φέτος εορτάζει τα 10 χρόνια συνεργασίας. Τα δέκα αυτά χρόνια, η προσφορά της εταιρείας έχει ξεπεράσει τις €160.000, ενώ συνολικά έχουν προσφερθεί περισσότερα από 2.400 εμβόλια, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Ισότιμη πρόσβαση στην υγεία

Η κ. Βάσω Καραμάνου, Eπικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas και TA Lead Vaccines, σημείωσε: «Για εμάς στην Pfizer, η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Πάντα μέσα από τις δράσεις και τις ενέργειές μας, σκοπός μας είναι να δημιουργούμε θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία μας οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Ομάδα Αιγαίου, που προσφέρει πολύτιμο έργο για τη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πορευόμαστε αδιάλειπτα μαζί αυτά τα τελευταία 10 χρόνια, υποστηρίζοντας το έργο της, και αντιμετωπίζοντας από κοινού σημαντικές προκλήσεις στην Υγεία ενός σημαντικού και ευαίσθητου πληθυσμού της χώρας μας».

Από την πλευρά της η κ. Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου ανέφερε σχετικά: «Εκ μέρους όλων των μελών και εθελοντών της Ομάδας Αιγαίου απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες στη Pfizer Hellas AE η οποία επιδεικνύει υψηλότατο αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας το έργο μας επί μία δεκαετία. Είμαστε ευγνώμονες και υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη της Pfizer Hellas AΕ , μιας διεθνώς αναγνωρισμένης και πρωτοπόρου εταιρίας στο χώρο της . Θα συνεχίσουμε το έργο μας «πλέοντας» προς τον τριακοστό Διάπλου, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους.»

Σχετικά με τη Pfizer: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με υγειονομικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ