Αξίζει να δειςGenesis Foundation: Στον Άλμπερτ Μπουρλά - Pfizer το Εβραϊκό Νόμπελ

Genesis Foundation: Στον Άλμπερτ Μπουρλά – Pfizer το Εβραϊκό Νόμπελ

- Advertisement -

Στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer δρ Άλμπερτ Μπουρλά θα απονεμηθεί το επονομαζόμενο Εβραϊκό Νόμπελ από το Ιδρυμα Genesis Foundation για την ηγετική ικανότητα, την αποφασιστικότητά του και την προθυμία του για την ανάληψη μεγάλων ρίσκων.

Στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer δρ Άλμπερτ Μπουρλά θα απονεμηθεί το επονομαζόμενο Εβραϊκό Νόμπελ από το Ιδρυμα Genesis Foundation για την ηγετική ικανότητα, την αποφασιστικότητά του και την προθυμία του για την ανάληψη μεγάλων ρίσκων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία με την συμμετοχή 200.000 ανθρώπων σε 71 χώρες και εγκρίθηκε ομοφώνως από τα εννέα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Ιδρύματος.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, η Επιτροπή επεσήμανε ότι , αντίθετα με τους διευθύνοντες άλλων εταιρειών, ο Άλμπερτ Μπουρλά αρνήθηκε δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών ομοσπονδιακών κονδυλίων για να αποφύγει την κυβερνητική γραφειοκρατία και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της Covid-19. Αποτέλεσμα, το εμβόλιο ήταν έτοιμο σε διάστημα μηνών αντί ετών.

Το Εβραϊκό Νόμπελ τιμά πρόσωπα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, για την συμβολή τους στην ανθρωπότητα και την προσήλωσή τους στις εβραϊκές αξίες.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα απονείμει το βραβείο στον Αλμπερτ Μπουρλά κατά την διάρκεια τελετής που θα τελεστεί στην Ιερουσαλήμ στις 29 Ιουνίου.

Κατά παράδοση, οι τιμηθέντες με το βραβείο διαθέτουν το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που το συνοδεύει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ζήτησε από το Ινστιτούτο την διάθεση του ποσού σε προγράμματα με στόχο την διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ειδική έμφαση στην τραγωδία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.

Who is Who

Ο Άλμπερτ Μπουρλά (Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 1961) είναι Έλληνας εβραϊκής καταγωγής διδάκτωρ της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Εντάχθηκε στην εταιρεία το 1993, και κατείχε διάφορους διευθυντικούς ρόλους σε διάφορα παραρτήματα της Pfizer, μεταξύ αυτών στην Zoetis (τότε γνωστή ως τμήμα υγείας των ζώων), στα παραρτήματα εμβολίων, ογκολογίας, καταναλωτικής υγειονομικής φροντίδας, καθώς και στο παράρτημα Innovative Health της Pfizer, στο οποίο υπάγονται διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Πριν την προαγωγή του σε διευθύνοντα σύμβουλο ήταν γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας. Πέρα από τη συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια της Pfizer και του ομώνυμου ιδρύματος της εταιρείας (Pfizer Foundation), έχει διατελέσει μέλος του Οργανισμού για την Καινοτομία στη Βιοτεχνολογία, της ΜΚΟ Catalyst, της Συνεργασίας για τη Νέα Υόρκη και του Συνδέσμου Φαρμακευτικής Έρευνας και Παραγωγών της Αμερικής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ