Επένδυση 100 εκατ. δολ. από την GSK για νέα γραμμή παραγωγής εμβολίων

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας εμβολίων προχωρά η βρετανική φαρμακευτική επιχείρηση GlaxoSmithKline, μετά τις «υψηλές επιδόσεις» του εμβολίου Shingrix για τον έρπητα ζωστήρα.

GlaxoSmithKline – Shingrix

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωση η GlaxoSmithKline (GSK) η επένδυση, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται να υλοποιηθεί στην υπάρχουσα μονάδα που διαθέτει στο Hamilton, στην Montana. Η επέκταση της γραμμής παραγωγής θα αυξήσει τις μόνιμες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει προσωρινές θέσεις εργασίας για την κατασκευή του έργου.

Σήμερα, στην περιοχή Hamilton της Montana, η GlaxoSmithKline απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους. Στην μονάδα, παράγονται εμβόλια της GSK για περισσότερο από μια δεκαετία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της GSK ο αμερικανός πρόεδρος της φαρμακευτικής, Jack Bailey «Με τη διεύρυνση των δυνατοτήτων παραγωγής στο Hamilton, θα εξασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη προμήθεια σε βασικά εμβόλια. Συμπεριλαμβανομένου και του Shingrix».

To Shingrix έχει λάβει έγκριση και από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ενώ, είναι διαθέσιμο σε Καναδά, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Η έγκριση του Shingrix από τον FDA βασίστηκε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών Φάσης ΙΙΙ. Η μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε περισσότερους από 38.000 ανθρώπους.

Σε μια συγκεντρωτική ανάλυση αυτών των μελετών, η Shingrix απέδειξε αποτελεσματικότητα άνω των 90% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Καθώς και διαρκή αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια περιόδου παρακολούθησης 4 ετών.

Με την πρόληψη του έρπητα ζωστήρα, το Shingrix μείωσε επίσης τη συνολική επίπτωση της μεταχειριτικής νευραλγίας (PHN), μιας μορφής χρόνιου πόνου των νεύρων και της πιο συνηθισμένης επιπλοκής που συνδέεται με τον έρπητα ζωστήρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ