Επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ για το νέο πολυϊατρείο Medifirst της Interamerican

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην τελική ευθεία για την προσθήκη του νέου πολυϊατρείου Medifirst στο Περιστέρι βρίσκεται η Interamerican, επιδιώκοντας στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης στους επόμενους μήνες, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γιάννης Καντώρος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Πρόκειται για επένδυση 3 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει συνολικά 30 θέσεις εργασίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ασθενών σε μια περιφέρεια με υψηλή οικιστική συγκέντρωση. Τα δυτικά προάστια αποτελούν τον επόμενο στόχο για την ανάπτυξη του δικτύου Medifirst», όπως τονίζει o κ. Γιάννης Καντώρος, μιλώντας στο healthpharma.gr.

Σκιαγραφώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα για την υγεία, ασφαλιστικά και στις υπηρεσίες ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης επεσήμανε ότι «Οι κάτοικοι αυτής της χώρας αποκτούν σταδιακά πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», επισημαίνοντας παράλληλα πως «η Interamerican, με την συνεισφορά της επιχειρεί να βελτιώσει τις υποδομές και υπηρεσίες στον γενικό πληθυσμό».

Η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο Medifirst αφορά τη μονάδα στον Παράδεισο Αμαρουσίου, αποτελώντας το δεύτερο σημείο εξυπηρέτησης, μετά το πρώτο πολυϊατρείο που λειτουργεί ήδη στα νότια προάστια (στην Αργυρούπολη).

Πλάνο επενδύσεων…

Η Interamerican, έχοντας υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, θα συνεχίσει περαιτέρω να επενδύει στην ανάπτυξη ιδιόκτητων υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιάννης Καντώρος, το επενδυτικό πλάνο της επόμενης τριετίας αναμένεται να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα, δαπανώντας ετησίως περί τα 7 με 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με επίκεντρο την «Υγεία», στόχος της Interamerican είναι να συνεχίσει να επενδύει σε συστήματα και εφαρμογές ψηφιοποίησης και καινοτομίας (διαχείρισης δεδομένων, ανάδειξης νέων ιδεών κ.λπ.), σε ευέλικτα συστήματα προϊόντων εξατομικευμένης προσέγγισης αναγκών – στο πρότυπο του συστήματος υγείας «bewell», σε συνεργασίες και υπηρεσίες για τον πελάτη και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τη βελτίωση εργαζομένων και συνεργατών.

Εταιρική στρατηγική

Η εταιρική στρατηγική είναι εστιασμένη στον πελάτη. Ο σχεδιασμός αναφέρεται ακόμη στα βασικά πεδία του νέου τρόπου εργασίας, της αναλυτικής σκέψης, των καινοτόμων λύσεων και της απόλυτης ψηφιοποίησης.

«Στοχεύουμε στην εξέλιξη του οργανισμού μας σε ένα “ζωντανό σύστημα”, με χαρακτηριστικά την απλότητα, την ταχύτητα και την προσαρμοστικότητα. Δημιουργούμε ένα νέο, δυναμικό επιχειρηματικό μοντέλο, ανοικτό σε αλλαγές. Με την προσδοκία της υψηλής απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ανταπόκρισης στις επιθυμίες των πελατών μας. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος, με βάση την οργανική κερδοφορία που διατηρούμε εδώ και αρκετά χρόνια, αποδίδοντας μέρισμα στους μετόχους και αξία στους πελάτες, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, την ευρύτερη κοινωνία και την εθνική οικονομία» τόνισε ο κ. Καντώρος.

Μονάδα Αμαρουσίου

Το πολυϊατρείο του Αμαρουσίου διαθέτει 47 επιστημονικούς συνεργάτες-ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Υποστηρίζεται από την υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας (Γραμμή Υγείας 1010) της Interamerican. Με ιδιόκτητα μέσα διακομιδής και συνεχή διαθεσιμότητα ασθενοφόρου.

Ακολουθώντας τα πλέον σύγχρονα συστήματα λειτουργίας, το νέο πολυϊατρείο τηρεί ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό σε κοινή πλατφόρμα με το πολυϊατρείο στα νότια προάστια και εφαρμόζει τα προηγμένα διεθνή συστήματα κωδικοποίησης ασθενειών και ιατρικών πράξεων (ICD-9, ICD-10 και CPT).

Στα δεκαπέντε τμήματα της μονάδας Medifirst υπάρχουν: γενικής ιατρικής, γαστρεντερολογικό, γυναικολογικό, δερματολογικό, ενδοκρινολογικό, καρδιολογικό, νευρολογικό, ορθοπεδικό, ουρολογικό, οφθαλμολογικό, παθολογικό, παιδιατρικό. Όπως επίσης πνευμονολογικό, χειρουργικό και ωτορινολαρυγγολογικό.

Επίσης, λειτουργεί σε διαγνωστικό επίπεδο ακτινολογικό τμήμα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. Μαγνητικές τομογραφίες, ψηφιακές μαστογραφίες και ακτινογραφίες. Ενώ λειτουργούν και τα τμήματα: καρδιολογικό, μικροβιολογικό, υπερήχων και check-up. Ακόμη, διαθέτει οργανωμένη μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Οικονομικά αποτελέσματα

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η Interamerican πέρυσι πέτυχε επαναλαμβανόμενη κερδοφορία προ φόρων 22 εκατ. ευρώ. Προέρχεται κυρίως από λειτουργικά αποτελέσματα. Στοιχείο που τροφοδοτεί τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Τα κέρδη προ φόρων, με συνεκτίμηση του LAT (αποθέματος Ζωής και Υγείας του ελέγχου επάρκειας) που επηρέασε αρνητικά το αποτέλεσμα, λόγω αύξησης της διατηρησιμότητας των παλαιών, εγγυημένης απόδοσης επενδυτικών/συνταξιοδοτικών προϊόντων και λόγω επικαιροποίησης της πρόβλεψης για μελλοντικές αποζημιώσεις σε ισόβια προϊόντα υγείας, φθάνουν στα 16,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη Φερεγγυότητα, οι εταιρείες της Interamerican υπερκάλυψαν το απαιτούμενο από την ασφαλιστική νομοθεσία ποσοστό Φερεγγυότητας. Καθώς και το υψηλότερο επίπεδο του 120% που απαιτείται από την εσωτερική πολιτική κεφαλαιακής επάρκειας. Με την εταιρεία Ζημιών στο 185%. Την εταιρεία Ζωής στο 144% και την εταιρεία Βοήθειας στο 143%.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Interamerican διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ανήλθε στα 353,9 εκατ. ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, με αύξηση 1,9% έναντι του 2017 (347,2 εκατ.). Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της αγοράς, επιτεύχθηκε αύξηση 1,8%.

Ειδικότερα για την Interamerican, το αποτέλεσμα της παραγωγής ήταν αυξημένο κατά 5,2% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των Γενικών ασφαλίσεων, που έφθασαν στα 197,1 εκατ. ευρώ (187,3 εκατ. κατά το 2017). Και των ασφαλίσεων Υγείας κατά 5%, στα 105,5 εκατ. (100,5 εκατ. κατά το 2017). Η παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής έφθασε στα 51,4 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 13,6% (59,4 εκατ. κατά το 2017). Στο σύνολο των ασφαλίστρων της αγοράς -πάντοτε σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ- η Interamerican παρουσιάζει μερίδιο 11,9% στις ασφαλίσεις Ζημιών. Συμπεριλαμβανομένων των ετησίως ανανεούμενων ασφαλίσεων Υγείας. Και 5,4% στις ασφαλίσεις Ζωής. Με το ενιαίο μερίδιο αγοράς για την εταιρεία στο 8,9%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ