ΕπιχειρηματικάΗ εξαγορά των 9,9 δισ. δολ. που αλλάζει τον χάρτη ιατρικών υπηρεσιών

Η εξαγορά των 9,9 δισ. δολ. που αλλάζει τον χάρτη ιατρικών υπηρεσιών

- Advertisement -

Στην εξαγορά της εταιρείας παροχής ιατρικών υπηρεσιών και αυξημένης φροντίδας Envision Healthcare Corp προχωρά η επενδυτική εταιρεία KKR & Co έναντι 9,9 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η KKR θα καταβάλει 46 δολάρια σε μετρητά για έκαστη μετοχή της Envision, που αποτελεί premium 5,4% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στα 43,64 δολάρια. Η Envision τονίζει πως η συμφωνία έρχεται μετά από αναθεώρηση των στρατηγικών εναλλακτικών για ενίσχυση της αξίας των μετόχων.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ τρίμηνο του 2018.
«Μετά από τη διεξαγωγή μιας ισχυρής αναθεώρησης των δραστηριοτήτων και του ανταγωνιστικού τοπίου, των ευκαιριών της εταιρείας και των προκλήσεων, και των στρατηγικών και οικονομικών εναλλακτικών που είναι διαθέσιμες στην εταιρεία, το δ.σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της Envision», όπως τονίζει ο James Shelton, επικεφαλής ανεξάρτητος διευθυντής της Envision.
Να σημειωθεί ότι η KKR έχει εξαγοράσει ήδη την θυγατρική της Envision, AMR, που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ασθενοφόρου στις ΗΠΑ, την οποία απέκτησε έναντι 2,4 δισ. δολαρίων πέρυσι και την οποία συγχώνευσε με την δική της υπηρεσία ελικοπτέρων μεταφοράς ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ