Έναντι 8 δισ. δολαρίων η αγορά της Loxo Oncology από την Eli Lilly

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην εξαγορά της Loxo Oncology Inc προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly & Co, έναντι 235 δολαρίων ανά μετοχή ή 8 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της ογκολογίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συμφωνία αποτελεί premium 68% στην τιμή κλεισίματος των 139,87 δολαρίων για τη Loxo, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία. Η Eli Lilly δηλώνει ότι αναμένει η συμφωνία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του FT, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδίδονται τους τελευταίους μήνες σε «αποκατάσταση» του pipeline στα ογκολογικά φάρμακα, πριν χάσουν την προστασία ευρεσιτεχνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Bristol-Myers Squibb συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα στην εξαγορά της Celgene, μιας βιοτεχνολογικής εταιρείας με μεγάλο χαρτοφυλάκιο επικεντρωμένο στο θεραπευτικό μέτωπο του καρκίνου. Την ίδια στιγμή, η GlaxoSmithKline συμφώνησε στην εξαγορά της Tesoro με στόχο την ογκολογία.

Στόχος η ογκολογία…

Μέσω της εξαγοράς αυτής, η Lilly επιδιώκει να διευρύνει το pipeline της θεραπευτικής κατηγορίας του καρκίνου. Η Loxo Oncology επικεντρώνεται στην παραγωγή φαρμάκων για ασθενείς με γενετική προδιάθεση στον καρκίνο.

«Τα εξειδικευμένα φαρμάκων που στοχεύουν στους καρκινικούς όγκους αποτελούν ολοένα και πιο ισχυρή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του καρκίνου», όπως δηλώνει ο Daniel Skovronsky, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Lilly.

«Το χαρτοφυλάκιο της Loxo Oncology με αναστολείς που στοχεύουν ειδικά σε ασθενείς με γονιδιακές μεταλλάξεις, σε συνδυασμό με προηγμένες διαγνωστικές μεθόδους μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι ασθενείς μπορεί να ωφεληθούν, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο».

Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από τη διάσκεψη της JPMorgan Healthcare στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Deutsche Bank ήταν ο μοναδικός οικονομικός σύμβουλος της Eli Lilly, ενώ οι Weil και Gotshal & Manges ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ