Εli Lilly: Επενδύει 400 εκατ. σε μονάδα παραγωγής – 300 θέσεις εργασίας

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής στο Λίμερικ της Ιρλανδίας και 300 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και η IDA Ireland, ο φορέας για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ιρλανδία.

Πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει η φαρμακευτική επιχείρηση Eli Lilly για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής στο Λίμερικ της Ιρλανδίας και 300 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και η IDA Ireland, ο φορέας για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ιρλανδία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο στόχος του νέου εργοστασίου της Eli Lilly στο Λίμερικ είναι τριπλός:

α) Θα ενισχύσει το δίκτυο παραγωγής της φαρμακευτικής Lilly για βιολογικά ενεργά συστατικά,

β) θα βοηθήσει στην κάλυψη της «αυξημένης ζήτησης για υπάρχοντα προϊόντα της Lilly» και

γ) θα επεκτείνει τη γεωγραφική εμβέλεια του κλινικού αγωγού της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και του πολλά υποσχόμενου χαρτοφυλακίου της εταιρείας για τη νόσο Alzheimer.

Η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας και θα απασχολεί εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, όπως μηχανικούς, επιστήμονες και επιχειρησιακό προσωπικό, που θα χρησιμοποιήσουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία παραγωγής βιολογικών σκευασμάτων.

Στη διάρκεια των εργασιών, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 500 θέσεις, για όσο διάστημα η εγκατάσταση θα είναι υπό κατασκευή.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2022 και θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια προκειμένου ολοκληρωθεί.

Η Eli Lilly πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν μελλοντικά επενδύσεις στο κομμάτι της μεταποίησης για να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη πιθανόν νέων φαρμάκων, όπως για τη θεραπεία του διαβήτη, της νόσου του Αλτσχάιμερ, του καρκίνου και τα αυτοάνοσα».

Υψηλής ειδίκευσης και αξιόπιστο εργατικό δυναμικό

Η Ιρλανδία φιλοξενεί ένα υψηλής ειδίκευσης και αξιόπιστο εργατικό δυναμικό και έχει. καθιερωθεί ως κέντρο αριστείας στις βιοεπιστήμες και τη βιοφαρμακευτική παραγωγή. Οι στενοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της βιομηχανίας των βιοεπιστημών, των. κοινοτήτων και των πανεπιστημίων με ισχυρά προγράμματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) στο Λίμερικ και σε ολόκληρη τη χώρα, το καθιστούν. την ιδανική τοποθεσία για τις νέες εγκαταστάσεις της Lilly.

«Τα τελευταία 40 χρόνια, συνεχίσαμε να επενδύουμε στην Ιρλανδία. Κυρίως λόγω των υποστηρικτικών κυβερνητικών πολιτικών που εκτιμούν την καινοτομία της βιοεπιστήμης» όπως δήλωσε ο κ. Edgardo Hernandez, Senior vice president and president, Lilly. Manufacturing Operations, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η νέα πανεπιστημιούπολη της Lilly. στο Λίμερικ θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την ικανότητά μας να παράγουμε καινοτόμα. νέα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ορισμένων από τις πιο σοβαρές. ασθένειες στον κόσμο. Αυτή η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία. για να υποστηρίξει τις προόδους στην επιστήμη, την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα, καθιερώνοντας περαιτέρω τη Lilly ως παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της παραγωγής».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ