ΕΛΕΑΝΑ: 1ο διαδικτυακό σεμινάριο για ασθενείς με ρευματικά προβλήματα

Περισσότερα από 4.500 άτομα παρακολούθησαν το 1ο διαδικτυακό εγχείρημά (σεμινάριο) για την ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά και μυοσκελετικά προβλήματα στον COVID-19 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ). Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Pfizer και Roche.

Περισσότερα από 4.500 άτομα παρακολούθησαν το 1ο διαδικτυακό εγχείρημά (σεμινάριο) για την ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά και μυοσκελετικά προβλήματα στον COVID-19 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το αίσθημα ευθύνης προς την ασθένεια, η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και η συνεχής επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό είναι μερικές από τις συμβουλές που τόνισε για τους ασθενείς στην περίοδο του COVID-19 o κος Δημήτρης Μπόγδανος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας & Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Δ/ντής Κλινικής Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Η απομόνωση δεν είναι η λύση. Αποφεύγουμε την επαφή με τον ιό και τα μολυσμένα άτομα και ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας που συστήνονται για τις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουμε την θεραπεία μας πάντοτε με την συμβολή του γιατρού μας» συνέχισε ο κ. Μπόγδανος στη διάρκεια ενημέρωσης του ΕΛΕΑΝΑ.

Οι φυσικοθεραπευτές συμπαραστέκονται έμπρακτα στους ψυχικά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας την περίοδο του COVID-19. Μέσω της φυσικοθεραπείας ο ασθενής μπορεί να βελτιώσει την ψυχική του υγεία ανέφερε ο κ. Σταύρος Σταθόπουλος, Φυσικοθεραπευτής εξειδικευμένος στην αποκατάσταση νευρολογικών & νευροψυχολογικών δυσχερειών Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»

“1 στους 4 ανθρώπους θα βιώσει κάποιου είδους ζήτημα ψυχικής υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του ενώ το 70% των πρόωρων θανάτων των ψυχικώς πασχόντων οφείλεται στην κακή φυσική τους κατάσταση» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ)

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.

Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 5200 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΕΑΝΑ είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛΕΑΝΑ έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE. Έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα». Όπως και «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Είναι ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM. Αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών. Της PAIN ALLIANCE EUROPE, του WORLD LUPUS FEDERATION. (Παγκόσμιου Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.), του LUPUS EUROPE και του EURORDIS, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ