Ειδική φροντίδα και εμβόλια «οδηγούν» τα αποτελέσματα της Sanofi

Αύξηση οικονομικών αποτελεσμάτων καταγράφει η φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi στη διάρκεια γ’ τριμήνου 2018, με τις μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων και την ισχυρή υποστήριξη από τη μονάδα Αναδυόμενων Αγορών να διαμορφώνουν τις τάσεις της περιόδου.

Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Sanofi

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sanofi, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 9.392 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7% σε στοιχεία αναφοράς, 6,3%(3) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 3,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER/CS) (4).

Οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 36,1% (14,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος [CER/CS](4)) χάρη στα τμήματα Ανοσολογίας και Σπάνιων Αιματολογικών Παθήσεων.

Η μονάδα Εμβολίων κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 8,2%, χάρη στην ανάκαμψη του εμβολίου DTaP–IPV//PRP∼T.

Οι πωλήσεις του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας αυξήθηκαν κατά 4,1%, καταγράφοντας ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και τις βασικές κατηγορίες.

Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας του DCV (Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα)(5) μειώθηκαν κατά 12,1%· οι παγκόσμιες πωλήσεις του τομέα Διαβήτη μειώθηκαν κατά 9,2%, με τις πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ να σημειώνουν αύξηση κατά 4,7%.

Οι πωλήσεις της επιχειρησιακής μονάδας των Αναδυόμενων Αγορών(6) αυξήθηκαν κατά 10,4%, γεγονός που οφείλεται στη μονάδα εμβολίων και την ισχυρή φαρμακευτική ανάπτυξη στην Κίνα.

Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) το 3ο τρίμηνο του 2018 αντικατοπτρίζουν την έναρξης μιας νέας περιόδου ανάπτυξης

Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) το 3ο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 11,2 % σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, αγγίζοντας τα 1,84 ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS το 3ο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 1,82 ευρώ (αύξηση κατά 46,8%) αντικατοπτρίζοντας καθαρά κεφαλαιακά κέρδη 537 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με τον τομέα γενοσήμων στην ΕΕ.

Τα λειτουργικά έσοδα δραστηριοτήτων της Sanofi αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER).

Για το 2018, τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξης του 4%- 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER)(7) αποκλείοντας απρόβλεπτα ανεπιθύμητα σημαντικά συμβάντα. Εφαρμόζοντας τις μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες του Οκτωβρίου 2018, ο αντίκτυπος της σταθερής τιμής συναλλάγματος για το 2018 υπολογίζεται σε περίπου -6%.

Sanofi

«Το τρίτο τρίμηνο, η Sanofi εισήλθε σε μία νέα φάση ανάπτυξης. Καταγράψαμε ισχυρά αποτελέσματα με διψήφια ανάπτυξη στη μονάδα Ειδικής Φροντίδας και στη μονάδα Αναδυόμενων Αγορών, ενώ η συνεισφορά της μονάδας Εμβολίων ισοδυναμεί με υψηλή μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων» όπως τονίζει Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, υπογραμμίζοντας πως «Επιπλέον, αναμένουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της μονάδας Ειδικής Φροντίδας με την κυκλοφορία των cemiplimab-rwlc, caplacizumab και του dupilumab για το άσθμα. Με βάση την υποκείμενη δυναμική που αποκαλύφθηκε αυτό το τρίμηνο, η Sanofi έχει πλέον αποκτήσει την κατάλληλη τοποθέτηση για την επίτευξη ανάπτυξης».

Βασικά επιτεύγματα βιώσιμης καινοτομίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D)

• Το dupilumab εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του μέτριου έως σοβαρού άσθματος.

• Το cemiplimab-rwlc εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του πλακώδους καρκινώματος του δέρματος (CSCC)(8).

• Το caplacizumab εγκρίθηκε για τη θεραπεία της επίκτητης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (aTTP)(9) στην ΕΕ και η σχετική αίτηση έγινε αποδεκτή προς εξέταση κατά προτεραιότητα στις ΗΠΑ.

• Τα αποτελέσματα της μελέτης ODYSSEY OUTCOMES για το alirocumab έγιναν αποδεκτά προς εξέταση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

• Υποβλήθηκε αίτηση για το dupilumab στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας σε εφήβους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ