ΕΦΕΧ: Επανεκλογή του Δημήτρη Μωραΐτη στη θέση του Πρόεδρου

Ο Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ ΑΕ του ομίλου Γιαννακόπουλου, επανεκλέχθηκε στη θέση του Πρόεδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), κατόπιν διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου, διεξήχθη στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΕΦΕΧ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ ΑΕ του ομίλου Γιαννακόπουλου, επανεκλέχθηκε στη θέση του Πρόεδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), κατόπιν διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου, διεξήχθη στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΕΦΕΧ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στην Αθήνα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικότερα η σύνθεση του νέου, τριετούς θητείας, Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
  • Πρόεδρος: Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής ΒΙΑΝ ΑΕ του ομίλου Γιαννακόπουλου
  • Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Βαλκανίων και Ισραήλ, Johnson & Johnson
  • Γραμματέας: Σπύρος Μπόκιας, Γενικός Διευθυντής Prisum Hellas
  • Ταμίας: Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής Bausch Health, Ελλάδας, Βαλκανίων και Μάλτας
  • Μέλος: Βασίλης Σερέτης, Γενικός Διευθυντής, Olvos Science
Ως αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν οι:
  • Λουκάς Χαλακατεβάκης, Γενικός Διευθυντής Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Omega Pharma
  • Κυριάκος Σαντής, Διευθυντής Φαρμάκων και καναλιού Φαρμακείων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Procter & Gamble
  • Ιορδάνης Αδαμόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας και Β. Μακεδονίας, Reckitt

Με αφορμή την επανεκλογή του, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύομαι για την εδραίωση του ΕΦΕΧ ως σημαντικού εταίρου της Πολιτείας στη χάραξη πολιτικών υγείας. Οι προκλήσεις που μας περιμένουν, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, είναι μεγάλες. Είμαι όμως σίγουρος ότι μαζί με τους άξιους συναδέλφους που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΕΦΕΧ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο στρατηγικός μας στόχος ήταν και παραμένει, η ανάδειξη της Αυτοφροντίδας ως μοχλού ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Who is Who: Δημήτρης Μωραΐτης

Ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι από το 2018, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΒΙΑΝ Α.Ε. του Ομίλου Γιαννακόπουλου, η οποία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες OTC στην Ελλάδα. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ΜΗΣΥΦΑ, ιατροτεχνολογικών, καθώς και νοσοκομειακών και διαγνωστικών προϊόντων. Aπό το 1996 έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος Marketing & Sales τόσο σε ελληνικές, όσο και σε πολυεθνικές εταιρείες.

Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών & Ειδικής Διατροφής Ελλάδος (ΣΕΠΤΕΔΕ). Επίσης μετέχει στο ΔΣ του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Γεννήθηκε το 1970 στο Πέραμα του Πειραιά από γονείς προσφυγικής καταγωγής. Το 1989 εισάγεται στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Ασκείται στο επάγγελμα του Φαρμακοποιού στο ΙΦΕΤ, σε ιδιωτικό φαρμακείο και στο φαρμακείο του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Το 1993 μεταβαίνει με υποτροφία του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο της Parma Ιταλίας και ασχολείται με έρευνα στα Διαδερμικά Συστήματα, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Paolo Colombo. Το 2003 αποκτά Master στο Management του Πανεπιστημίου Hertfordshire Αγγλίας, ενώ το 2017 γίνεται ένας από τους πρώτους επαγγελματίες υγείας που αποκτούν Diploma στο Health & Wellness Coaching από το Athens Coaching Institute. Το 2020 αποκτά εξειδίκευση στην Ιατρική Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ.

Σχετικά με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ)

Ο ΕΦΕΧ είναι ένας Σύνδεσμος 20 φαρμακευτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην έρευνα, παραγωγή, διανομή και προώθηση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, Βιταμινών και Συμπληρωμάτων Διατροφής, Φυτικών Φαρμάκων Παραδοσιακής Προέλευσης, Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων.

Όραμα του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της Αυτοφροντίδας ως βασικού. μοχλού της Πρωτοβάθμιας Υγείας μέσω της παροχής ασφαλών, αποτελεσματικών και. καινοτόμων προϊόντων που συμβάλλουν στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων, καθώς. και υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με την Αυτοφροντίδα και τον ρόλο του. φαρμακοποιού ως συμβούλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κεντρική αποστολή του ΕΦΕΧ είναι να υποστηρίζει την ανάπτυξη της Αυτοφροντίδας και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη του, τους πολίτες και τους φορείς υγείας/επαγγελματίες υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ