Αξίζει να δειςΔωρεά 10 εκατ. από την Sanofi για την ανέγερση της Παναγίας των...

Δωρεά 10 εκατ. από την Sanofi για την ανέγερση της Παναγίας των Παρισίων

- Advertisement -
 • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στη δωρεά 10 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων προχωρά η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, ανακοινώνοντας τη διάθεση υποστήριξης στις ζημιές που έπληξαν το ιστορικό μνημείο, μέσω Twitter.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής, κ. Olivier Brandicourt, «η Sanofi θα συνδράμει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο καθεδρικός ναός που «επιβίωσε για αιώνες» θα επανέλθει στην αρχική του μορφή. Είμαστε υπερήφανοι που η εταιρεία μας συμμετέχει στην αποκατάστασή του μνημείου για τις μελλοντικές γενιές».

Η Sanofi ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων επιχειρήσεων που προχώρησαν σε δωρεά για την υποστήριξη του έργου ανοικοδόμησης. Η οικογένεια Bettencourt Meyers και ο Όμιλος L’Oréal συμβάλλουν στην «αναγέννηση» του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Ανακοίνωσαν από κοινού δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά για την ανοικοδόμηση του σημαντικού αυτού συμβόλου της γαλλικής κληρονομιάς και της παγκόσμιας ιστορίας.

Συλλογική προσπάθεια

Ο Όμιλος L’Oréal θα συμπεριλάβει στη δράση του και τους 86.000 εργαζόμενους του Ομίλου σε όλο τον κόσμο, που έχουν εκφράσει τη βαθύτατη συγκίνησή τους και επιθυμούν να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση αυτού του εμβληματικού μνημείου, το οποίο εμπνέει άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα της παραπάνω δωρεάς, το Ίδρυμα Bettencourt Schueller, με τη μοναδική υποστήριξη της οικογένειας Bettencourt Meyers, ανακοινώνει επίσης δωρεά 100 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Η επιπρόσθετη αυτή δωρεά έρχεται να συμπληρώσει την πολύχρονη υποστήριξη στον Καθεδρικό Ναό της Notre-Dame εκ μέρους του συγκεκριμένου Ιδρύματος. Αποτελεί βασικό φορέα στη Γαλλία για τη στήριξη καλλιτεχνικών πρακτικών και χορωδιακής μουσικής. Το ίδρυμα Bettencourt Schueller θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διεθνή αύρα της Παναγίας των Παρισίων, καθώς και τις πνευματικές και παγκόσμιες αξίες της.

Η οικογένεια Bettencourt Meyers και το Ίδρυμα Bettencourt Schueller εκφράζουν τη βαθιά συγκίνηση τους για αυτή την τραγωδία που ενώνει ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Δεσμεύεται να συμμετάσχει στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της τεράστιας πρόκλησης, που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Χρήματα έδωσαν επίσης:
 • Ο διαφημιστικός όμιλος JCDecaux, 20 εκατ. ευρώ.
 • Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα συμμετέχει με 10 εκατ. ευρώ.
 • Ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharriere: 10 εκατ. ευρώ.
 • Οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin και Olivier Bouygues: 10 εκατ. ευρώ.
 • Η εταιρεία Fimalac 10 εκατ. ευρώ
 • Η τράπεζα Credit Agricole: 5 εκατ. ευρώ.
 • Ο Αμερικανός επενδυτής Henry Kravis: 8,8 εκατ. ευρώ.
 • Ο Henry Kravis, συνιδρυτής της KKR, 10 εκατ. δολάρια.
 • Το πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Ιντιάνα 100.000 δολάρια.
 • Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Cap Gemini 1 εκατ. ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ