Δασκαλάκης: Keynote speaker στο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης δίνει το στίγμα στο φετινό 13ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Απριλίου συγκεντρώνοντας τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς και τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων με σκοπό τον σχεδιασμό του μέλλοντος της Υγείας στην μεταπανδημική εποχή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η παρουσία ενός επιστήμονα της εμβέλειας και των ερευνητικών ενδιαφερόντων του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη (ερευνητής και καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT) ενισχύει περαιτέρω το κύρος και την επιστημονική ποιότητα του 13ου Συνεδρίου, το οποίο διακρίνεται για την απολύτως επίκαιρη και ανθρωποκεντρική θεματολογία του και τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών.

Γνωστός για την επίλυση του διάσημου μαθηματικού γρίφου που ανέδειξε ο περίφημος μαθηματικός Τζον Νας («θεώρημα του Νας»), ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει διαγράψει μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία, ξεκινώντας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνεχίζοντας τις σπουδές του ως υπότροφος του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, ενώ η διδακτορική διατριβή του βραβεύτηκε από την Εταιρεία Επιστημόνων Πληροφορικής ACM. Έκτοτε παρουσιάζει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας κορυφαίες βραβεύσεις από τους πλέον έγκριτους επιστημονικούς θεσμούς, όπως το βραβείο του Ιδρύματος Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Kalai από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων και το προεξάρχουσας σημασίας βραβείο Νεβανλίνα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών. Το 2019 ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αναδείχθηκε νεαρός επιστήμονας της χρονιάς, διάκριση η οποία συνοδεύτηκε από ένα ακόμη βραβείο, το Grace Murray Hopper.

Δασκαλάκης: Τεχνητή Νοημοσύνη

Στις 18:00 το απόγευμα της 29ης Απριλίου, o Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει προβλέψεις για τη νέα πραγματικότητα και τα κρίσιμα διακυβεύματα που τη συνοδεύουν, ενώ θα διατυπώσει προτάσεις για τον προσανατολισμό σε μια εποχή ραγδαίας ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο κ. Δασκαλάκης θα αναφερθεί επίσης στην ίδρυση του Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης και στις δυνατότητες που θα αναδείξει η ερευνητική δραστηριότητα στα πεδία των τριών κύριων θεματικών του (Τεχνητή Νοημοσύνη, Επιστήμη των Δεδομένων και Αλγόριθμοι). Επιπλέον, θα προσπαθήσει να αναδείξει τη συμβολή του Κέντρου στην καινοτομία, την προσέλκυση επιστημόνων από το εξωτερικό, αλλά και την ανάσχεση του brain drain και τη μετατροπή του σε brain gain για τη χώρα μας. Τέλος, θα σκιαγραφήσει τη δυναμική της Ελλάδας και του ανθρώπινου δυναμικού της, προσδιορίζοντας τις δεξιότητες που θα εξασφαλίσουν την προσαρμογή και την ανταγωνιστικότητα των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς στο «Meta-περιβάλλον» εργασίας.

Με τίτλο «MetaPharma: Μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον της Υγείας», η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του χώρου της Υγείας, καλώντας τους να σχεδιάσουν όλοι μαζί την «επόμενη ημέρα» του κλάδου, μέσα από τη συνεργασία και τη βέλτιστη αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας που αποκτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων: σημαντικά ευρήματα έρευνας της Ε.Ε.Φα.Μ. για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και το Σύστημα Υγείας, η διαμόρφωση της νέας εικόνας της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας απέναντι στον πολίτη, η ενσωμάτωση της καινοτομίας στη δημόσια διοίκηση και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς και οι νέες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες που θα καθοδηγήσουν την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο αναδυόμενο περιβάλλον εργασίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ