Δ. Δέμος: Σε νέες επενδύσεις ύψους 30 εκατ. προχωράει η Demo

Νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 30 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022 ανακοίνωσε ο Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, κατά τη διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον κ. Δέμο, το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας αφορά επενδύσεις σε κτήρια, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό. Φέτος ξεκινά η νέα μονάδα παραγωγής γυάλινων φιαλιδίων και λυοφίλων δυναμικότητας 150 εκατ. φιαλιδίων σε υγρή μορφή και 20 εκατ. φιαλιδίων σε λυόφιλη μορφή.

«Είναι μία επένδυση που θα οδηγήσει την DEMO να είναι ένας από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας για τα έτη 2019-2022, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Δέμο.

Οι πωλήσεις του 2018 κυμάνθηκαν σε ίδια σχεδόν επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στα 138,4 εκατ. ευρώ (αυξημένα σε σχέση με τα 136 εκατ. ευρώ το 2017) ενώ αύξηση σημειώθηκε στις εξαγωγές και τις πωλήσεις των εγχώριος παραγομένων φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία.

Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, όπως είπε, «το 2018 ολοκληρώσαμε το 90%, ανάμεσα τους και ένα πολύ δύσκολο έργο όπως ήταν η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και συσκευασίας γυάλινων αμπουλών συνολικής δυναμικότητας 150 εκατ. αμπουλών (από 25 εκατ. που έχουμε σήμερα). Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Πιέσεις για τον κλάδο

Ο κ. Δέμος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημεία «πίεσης» του κλάδου φαρμάκου, με τις δυσκολίες που φέρουν οι μειώσεις τιμών, το clawback, κ.α. «Είναι όμως προβλήματα που δεν λύνονται ή προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμος.

«Για την εταιρεία μας θεωρώ ότι είναι προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλή διάθεση και συνεργασία της διοίκησης και των εργαζομένων. Σε οποιαδήποτε εταιρεία, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να επενδύσει σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό και οι εργαζόμενοι έχουν την διάθεση να αποδώσουν έμπρακτα τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μέλλον της. Εμείς στην DEMO έχουμε και τα δύο συστατικά της επιτυχίας: Έχουμε και επενδυτικό πλάνο και μάλιστα το μεγαλύτερο του κλάδου, αλλά κυρίως έχουμε εργαζομένους με όρεξη, τσαγανό και φιλότιμο», όπως σημείωσε ο κ. Δέμος την ομιλία του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ