Chiesi Hellas: Διακρίθηκε για τις βιώσιμες υποδομές της – Better Building

Η Chiesi Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022», που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation, για την πρωτοβουλία “Better Building” στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» (Βιώσιμη Δόμηση και Κτήρια).

Η Chiesi Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022», που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation, για την πρωτοβουλία “Better Building” στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» (Βιώσιμη Δόμηση και Κτήρια).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με τον 11ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που έχει θέσει ο ΟΗΕ «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες». Πρόκειται για σημαντική διάκριση δεδομένου του υψηλού αριθμού συμμετοχών (περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες) και της συμμετοχής περισσότερων από 16.000 πολιτών στηn ψηφοφορία ανάδειξης των νικητών.
Από το 2019 η Chiesi Hellas έχει νέα έδρα στον Άλιμο Αττικής, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να είναι οικολογικά βιώσιμη (eco-sustainable). Το πρόγραμμα “Better Building” στοχεύει στην υπεύθυνη χρήση πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια, στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και στην ενθάρρυνση της ανακύκλωσης. Ο απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υιοθέτηση ενός μοντέλου βασισμένου στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, προκειμένου να ενισχυθεί το ευ ζην των εργαζομένων, να μειωθεί το εταιρικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και να διατηρηθούν οι πόροι για τις μελλοντικές γενεές.

Στην τελετή βράβευσης που έγινε πρόσφατα στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρέλλης, Procurement Officer της Chiesi Hellas. «Στόχος του προγράμματος “Better Building” είναι ένα καινοτόμο, βιώσιμο και φιλικό “σπίτι”, γιατί ο χώρος εργασίας είναι το δεύτερο σπίτι για όλους τους εργαζόμενους. Για την επίτευξή του, έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της ενέργειας, του νερού και των απορριμμάτων καθώς και για την “πράσινη” μετακίνηση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση, που αφενός αναγνωρίζει αυτή μας την προσπάθεια αλλά και επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της Chiesi Hellas ως εταιρεία BCorp: έναν οργανισμό που χρησιμοποιεί το επιχειρείν ως δύναμη για το συλλογικό καλό και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα υιοθέτησης υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων και από άλλες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Ζαφειρέλλης.

Σχετικά με το Θεσμό Bravo:

Κάθε χρόνο ο θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας. Φέτος, ο θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 16.000 ενεργών πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi είναι ο μεγαλύτερος βιοφαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο με πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές του για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ