Chiesi: Ακόμα μία χρονιά «Κορυφαίος Εργοδότης» – Νέα βράβευση

Η Chiesi Hellas βραβεύτηκε και πάλι από το διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Top Employers Institute με τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» για το 2023 σε αναγνώριση των διαρκών προσπαθειών της εταιρείας για βελτίωση των πρακτικών Ανθρώπινου Δυναμικού µε στόχο να παραμείνει εργοδότης επιλογής.

Η Chiesi Hellas βραβεύτηκε και πάλι από το διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Top Employers Institute με τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» για το 2023 σε αναγνώριση των διαρκών προσπαθειών της εταιρείας για βελτίωση των πρακτικών Ανθρώπινου Δυναμικού µε στόχο να παραμείνει εργοδότης επιλογής.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Chiesi Hellas επενδύει στους ανθρώπους της, κατανοεί τις ανάγκες τους και επιβραβεύει τις προσπάθειές τους. Με συνεχή εκπαίδευση διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο και βελτιώνει τις δεξιότητές τους.

Την πιστοποίηση “Top Employer” λαμβάνουν οι εταιρείες που θέτουν τους εργαζομένους τους στο επίκεντρο της επιχειρηματικής τους δράσης, εξασφαλίζοντας αδιαλείπτως για εκείνους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας. Η διάκριση αποδίδεται κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης επιμέρους πρακτικών, μεταξύ άλλων, σε τομείς όπως Επιχειρησιακή Στρατηγική, Διαχείριση Οργανωτικής Αλλαγής, Εργασιακό Περιβάλλον, Ένταξη & Ενσωμάτωση, Επικοινωνιακή Στρατηγική, Προσέλκυση Ταλέντου, Αξιοποίηση Δυναμικής των Εργαζομένων, Ψηφιακά HR Συστήματα, Κουλτούρα Hγεσίας και Αξιακό Σύστημα, που στο σύνολό τους συνθέτουν και ενθαρρύνουν τη συνεχή ανάπτυξη ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Δράσεις που έγιναν σε επίπεδο Ανθρώπινου Δυναμικού και αιτιολογούν τη βράβευση και φέτος είναι η ψηφιοποίηση δύο επιπλέον διαδικασιών στην Εμπειρία του Εργαζόμενου, πριν ακόμα γίνει μέλος αυτής (C Recruiting & C Jobs), για μια σύγχρονη διαδικασία επιλογής απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, καθώς και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας του C Onboarding και του C Rewards, που ενισχύουν την αυτοβουλία εργαζόμενου και προϊσταμένου. Παράλληλα, ενισχύθηκε το σύστημα Αναγνώρισης και Επιβράβευσης των μελών της ομάδας τόσο από την Ηγετική Ομάδα όσο και μεταξύ των μελών αυτής και γιορτάστηκε η εισαγωγή πλαισίου υπέρ της Διαφορετικότητας, Δικαιοσύνης και Μη Αποκλεισμού (Diversity, Equity & Inclusion) καθώς και της Ευεξίας και Καλής Υγείας με αντίστοιχη δημιουργία Επιτροπών και Πλάνων Δράσεων.

Επίσης, δημιουργήθηκαν εργαλεία ενίσχυσης της δικτύωσης (networking) σε μια προσπάθεια σφυρηλάτησης ισχυρών δεσμών μεταξύ των εργαζομένων και συμμετοχής τους στις αποφάσεις που τους αφορούν (CAN- Chiesi Affinity Networks). Στo Στρατηγικό Πλάνο της Chiesi Hellas σε θέματα ανθρώπινων πόρων οι άνθρωποί της τοποθετούνται στο επίκεντρο των αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτού διανεμήθηκαν πάνω από 10 ερωτηματολόγια ανατροφοδότησης σε συνέχεια διοικητικών αποφάσεων, συνεχίστηκε η ενδυνάμωση των γυναικών (women empowerment) και η διαχείριση έργου μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων (gender pay gap) και αναθεωρήθηκε το Μοντέλο Ηγεσίας (Sustainable Leader) με την τοποθέτηση της ενσυναίσθησης στο επίκεντρο.

«Είναι μέρος της κουλτούρας μας να έχουμε το θάρρος να θέτουμε τολμηρούς επιχειρηματικούς στόχους και στόχους αειφορίας για τους Ανθρώπους μας και με επιμονή, ανθεκτικότητα και πολυεπίπεδη συστημική σκέψη να οδηγούμε την αλλαγή και το μετασχηματισμό, έχοντας το βλέμμα μας στο μέλλον. Ο πήχης που θέτει η διαδικασία πιστοποίησης Top Employer είναι απαιτητικά ψηλός και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να τον υπερβούμε και πάλι χάρη στην υπέροχη Ομάδα που έχουμε» δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Βέτσικα, Head of Human Resources & Administrative Affairs της Chiesi Hellas.

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει κοινή αξία για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και κεντρική στη λήψη αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi είναι πιστοποιημένη B Corp εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσπάθειές της για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ