BAUSCH: Βραβείο για το mychoicemylife ενάντια στην παχυσαρκία

Σημαντική διάκριση απέσπασε η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας (www.bauschhealth.gr) και η κοινωνική της καμπάνια ενάντια στην παχυσαρκία, “mychoicemylife” (www.mychoicemylife.gr).

Σημαντική διάκριση απέσπασε η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας (www.bauschhealth.gr) και η κοινωνική της καμπάνια ενάντια στην παχυσαρκία, “mychoicemylife”

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην τελετή βράβευσης των Healthcare Business Awards 2019 το “mychoicemylife” (καμπάνια της BAUSCH) βραβεύθηκε με το Bronze Βραβείο Επικοινωνίας, στην κατηγορία «Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις», για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προώθηση των μηνυμάτων της καμπάνιας προς τους πολίτες.

Με αυτόν τον τρόπο η καμπάνια “mychoicemylife” αναδείχθηκε ως ένα από τα πλέον πρωτότυπα και καινοτόμα προγράμματα κοινωνικής επικοινωνίας, με πολλές ενημερωτικές δράσεις, σε ηλεκτρονικά, διαδικτυακά και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Βραβεία Healthcare Business Awards 2019 διοργανώθηκαν, φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Boussias Communications και αφορούν στην επιβράβευση επιχειρήσεων, Φορέων και Οργανισμών του κλάδου της Υγείας, που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές, καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνεργασίες, καθώς και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά με το mychoicemylife

Με τον ιστότοπο www.mychoicemylife.gr, τη σελίδα στο Facebook @Mychoicemylifegreece και με πολλές άλλες επικοινωνιακές ενέργειες, σε ηλεκτρονικά, ψηφιακά και παραδοσιακά ενημερωτικά Μέσα (τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα, ραδιοφωνικό μήνυμα, διαδικτυακή ενημέρωση σε σημαντικές ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα) η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health υλοποιεί μια σημαντική κοινωνική καμπάνια, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε αυτό το σοβαρό θέμα Υγείας.

Μόνο μέσω των κοινωνικών σελίδων και της ιστοσελίδας της καμπάνιας ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα. Η παραπάνω εκστρατεία ενημέρωσης κοινού έδωσε το έναυσμα για μία αντίστοιχη καμπάνια στην Ανατολική Ευρώπη, όπου ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες.

Ειδικά για τους επαγγελματίες Υγείας, η BAUSCH Health διοργανώνει, σε όλη την Ελλάδα, τα “Obesity Schools”, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους, σε θέματα γύρω από την παχυσαρκία και τη γνώση των νέων θεραπευτικών επιλογών για την αντιμετώπισή της.

Σύνθετα προβλήματα Δημόσιας Υγείας

Με αφορμή αυτήν τη βράβευση, η BAUSCH Health επισημαίνει ότι το αυξημένο βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν, παγκόσμια, ένα από τα πλέον σύνθετα προβλήματα Δημόσιας Υγείας και μέρος της παγκόσμιας συνδημίας που απειλεί την μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, καθώς είναι από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες ασθένειες, της οποίας η αντιμετώπισή της χρειάζεται συστηματική ιατρική θεραπεία και πρόληψη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 2 δισεκατομμύρια ενήλικες είναι υπέρβαροι (στοιχεία 2016), από τους οποίους 650 εκατομμύρια θεωρούνται ότι πάσχουν από παχυσαρκία (BMI ≥30 kg / m²). Η συχνότητα της παχυσαρκίας στον παγκόσμιο πληθυσμό σχεδόν τριπλασιάστηκε, μεταξύ του 1975 και του 2016.

Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, εκτιμάται ότι, μέχρι το 2025 παγκοσμίως, 2,7 δισεκατομμύρια ενήλικες θα είναι υπέρβαροι, πάνω από 1 δισεκατομμύριο θα επηρεαστούν από την παχυσαρκία. Περίπου 177 εκατ. ενήλικες θα επηρεαστούν πολύ σοβαρά από την παχυσαρκία. Με σημαντικά ιατρικά προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης, η παχυσαρκία αποτελεί μία σημαντική απειλή για την δημόσια υγεία και οικονομία. Τα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων υπερβαίνουν το 60%.

Η παχυσαρκία έχει πολλές αιτίες. Όπως γενετικές, περιβαλλοντικές αλλά και άλλες που σχετίζονται με την συμπεριφορά μας. Όπως το άγχος, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τη διατροφή. Μία σοβαρή διαπίστωση είναι ότι πολλοί ενήλικες υποτιμούν το βάρος τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Δεν το αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα και δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας

Μελέτες δείχνουν ότι η δίαιτα μπορεί να εντείνει την πείνα και την έντονη επιθυμία για λιχουδιές. Με αποτέλεσμα οι δίαιτες που κάνουμε για την απώλεια βάρους να αποτυγχάνουν. 9 στους 10 παχύσαρκους αναφέρουν ότι έχουν έντονη επιθυμία για λιχουδιές, ενώ βρίσκονται σε δίαιτα. Ενώ 6 στους 10 καταναλώνουν λιχουδιές, χωρίς να πεινάνε! Συνεπώς, η μείωση της κατανάλωσης φαγητού ίσως να μην είναι αρκετή. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που χρειάζεται για την απώλεια βάρους είναι η αλλαγή τρόπου ζωής (σωστή διατροφή / άσκηση) και η φαρμακευτική θεραπεία.

Έχει αποδειχθεί ότι η απώλεια βάρους είναι δύσκολη για τους περισσότερους. Η επιθυμία να περιορίσουμε την ποσότητα τροφής βρίσκει αντίσταση από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στο βάρος που έχει
συνηθίσει να βρίσκεται, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, φαρμακευτική θεραπεία, η οποία βοηθά στην απώλεια βάρους και στη διατήρησή του. Μειώνοντας την έντονη επιθυμία για λιχουδιές και την αυξημένη πείνα. Δεν υπάρχει όμως δρόμος «εξπρές» για μια σημαντική και διατηρήσιμη απώλεια βάρους. Πάντοτε, πρέπει ένα πρόγραμμα διατροφής και η φυσική δραστηριότητα να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση. Ακόμη και 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα.

Σχετικά με τη BAUSCH Health Ελλάδας

Η BAUSCH Health Ελλάδας αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελληνική αγορά το 2005 και απασχολεί 72 εργαζόμενους συνολικά. Δραστηριοποιείται σε πολλές θεραπευτικές κατηγορίες, είτε με συνταγογραφούμενα και OTC φάρμακα, είτε με συμπληρώματα διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Επίσης έχει παρουσία στην αγορά των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας. Ταυτόχρονα, κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας. Κάθε μέρα, 150 εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται τα προϊόντα της Bausch Health, παγκοσμίως.

Η εταιρεία ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc. Έχει έδρα το Quebec του Καναδά και 22.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατρικά εργαλεία και εξαρτήματα της Bausch Health, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας. Ορισμένα σημαντικά εμπορικά σήματα της εταιρείας μας στην Ελλάδα είναι τα Niflamol®, Mysimba®, Procef®, Abilify®, Counterpain®, Ezixin®, Artelac®. Όπως και το Biotrue®, Renu®, Ocuvite®, Vidilac®, Yellox® & Dexamytrex®.

H BAUSCH Health Ελλάδας αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες εργοδότριες εταιρείες, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Κατέλαβε την 4η θέση, στην κατηγορία 50-250 εργαζομένων, στην έρευνα Best Work Places 2019.

To όραμά της BAUSCH Health Ελλάδας είναι να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, με τα κορυφαία προϊόντα Υγείας που διαθέτει. Αλλά και να καταστεί διαχρονικά ένας έμπιστος συνεργάτης Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ