Ανδρέας Παναγιώτου – Pfizer: Επικεφαλής marketing παγκοσμίως

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Καθήκοντα παγκόσμιου επικεφαλής του marketing (CMO) στον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παναγιώτου (Drew Panayotou).

Καθήκοντα παγκόσμιου επικεφαλής του marketing (CMO) στον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παναγιώτου (Drew Panayotou).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Ανδρέας Παναγιώτου, σήμερα επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος έρευνας βιοεπιστημών της Verily, θα ενταχθεί και επίσημα στο δυναμικό της Pfizer στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Ανδρέας Παναγιώτου διαθέτει εμπειρία 30 χρόνων στο marketing, έχοντας διατελέσει στέλεχος σε εταιρείες κολοσσούς διαφόρων τομέων. Στόχος είναι να προσφέρει στην Pfizer καινοτόμα εργαλεία και κανάλια διασύνδεσης με τους ασθενείς, καθώς και ψηφιακές λύσεις σε μια νέα εμπορική δομή.

Θα αναφέρεται στην Angela Hwang, επικεφαλής της μονάδας βιοφαρμακευτικών προϊόντων της Pfizer.

«Οι γνώσεις του Drew θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τα κανάλια αιχμής και τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε για εκπληρώσουμε το σκοπό μας: Να προσφέρουμε καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών», όπως έγραψε η Angela Hwang, πρόεδρος του βιοφαρμακευτικού ομίλου, σε ανάρτηση της στο LinkedIn.

Στην τρέχουσα θέση, ο Ανδρέα Παναγιώτου υπήρξε CMO της φαρμακευτικής Verily, στην οποία -μεταξύ άλλων- δημιούργησε πλατφόρμες ψηφιακού μάρκετινγκ και εγγραφής ασθενών. Έχει επίσης διατελέσει στέλεχος σε εταιρείες όπως η Johnson & Johnson, The Coca-Cola Company, The Walt Disney Company κ.ά.

Οι δραστηριότητες της υπερτερούν έναντι των περισσότερων άλλων εταιρειών στον φαρμακευτικό τομέα, αφού είδε τα έσοδά της στο πρώτο εξάμηνο να αυξάνονται κατά 60%.

«Είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε μερικά από τα πιο εμβληματικά brands στον κόσμο και είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της ομάδας της Pfizer, που επίσης είναι μια εμβληματική εταιρεία με αποστολή της να καινοτομεί και να βελτιώνει τη ζωή όλων των ανθρώπων! Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο συναρπαστικό», έγραψε ο Παναγιώτου σε ανάρτησή του στο Linkedin.

Η ανακοίνωση έρχεται περίπου έξι μήνες μετά από δύο συνταξιοδοτήσεις που οδήγησαν σε ανασχηματισμό των ανώτερων βαθμίδων της Pfizer, εν μέσω αύξησης των εσόδων -σε επίπεδα ρεκόρ- από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 και του αντιικού φαρμάκου της. Η Pfizer προσέλαβε τον William Pao ως επικεφαλής ανάπτυξης από τη Roche τον Φεβρουάριο και τον David Denton ως οικονομικό διευθυντή από τη Lowe’s τον Απρίλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ