Αναβολή επί των αποφάσεων για τα «άδεια» ταμεία της Euromedica

Σε παράταση ενός μήνα για τη λήψη μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Euromedica προχωρούν οι μέτοχοι της εισηγμένης, μετά την αναβολή που αποφασίστηκε σήμερα στην ετήσια γενικής συνέλευσης για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Το αίτημα της Sonak, η οποία εκπροσωπεί το 10,81% του μετοχικού κεφαλαίου, έγινε επί όλων των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Sonak, ενόψει δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Euromedica για τη χρήση του 2017.
Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν πέντε μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 76,3% του μετοχικού κεφαλαίου.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει αποφασίσει την προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica και του ταμείου της, με εξαίρεση των πληρωμών προς προμηθευτές, ταμεία, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, καθώς και όσων ενήμερων ρυθμίσεων είχε πριν την απόφαση η εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως η Farallon, η οποία κατέχει μειοψηφικό ποσοστό (17,5%) της εταιρείας, έχοντας εξαγοράσει από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank δάνεια της Euromedica ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, είχε καταθέσει στις αρμόδιες αρχές στοιχεία για κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας υπέρ των εταιρειών Medipol και Euromedica Παλαιού Φαλήρου, των οποίων μέτοχος είναι ο Θ. Λιακουνάκος.
Έχει ενδιαφέρον αν στελέχη της Farallon θα παραστούν στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στα γραφεία της εταιρείας και ποια στάση θα κρατήσει το fund στην αύξηση κεφαλαίου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Farallon εκδικάζονται στις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι τότε η κατάσταση για την εισηγμένη θεωρείται δύσκολη. Εκτός των άλλων, η Farallon να ισχυρίζεται πως η οικογένεια Λιακουνάκου δρομολογεί δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica. Η πλευρά Λιακουνάκου ωστόσο αντικρούει τις κατηγορίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ