ΕπιχειρηματικάΗ Amazon εισέρχεται στην αγορά του φαρμάκου με την εξαγορά της PillPack

Η Amazon εισέρχεται στην αγορά του φαρμάκου με την εξαγορά της PillPack

- Advertisement -

Δυναμικά στην αγορά του φαρμάκου εισέρχεται η Amazon μετά την εξαγορά του διαδικτυακού φαρμακείου PillPack.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της PillPack, η οποία στέλνει στο σπίτι των πελατών της τον ακριβή αριθμό των φαρμάκων που πρέπει να πάρουν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Διαθέτει φαρμακείο «πλήρους εξυπηρέτησης», που σημαίνει ότι η ομάδα ανταπόκρισης στους πελάτες είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η PillPack στέλνει φάρμακα σε 49 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ στηρίζεται από μεγάλους επενδυτές όπως η Αccel Partners και η Melno Ventures.

Η νεοφυής επιχείρηση έχει λάβει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 118 εκατ. δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις της για το 2017 ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes αναμένεται να μπει σύντομα στο κλαμπ των επιχειρήσεων unicorns, με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 δισ. δολάρια.

«Η ομάδα πίσω από την PillPack έχει όραμα και έναν συνδυασμό βαθιάς εμπειρίας στο φαρμακείο και έμφαση στην τεχνολογία», όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Jeff Wilke, CEO της Amazon Worldwide Consumer. «Η PillPack βελτιώνει ουσιαστικά τη ζωή των πελατών της και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν να διευκολύνουν τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο, να απλοποιούν τη ζωή τους και να αισθάνονται πιο υγιείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για λογαριασμό των πελατών μας, με την πάροδο του χρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ