ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΆλμπερτ Μπουρλά: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο πρόεδρος της Pfizer

Άλμπερτ Μπουρλά: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο πρόεδρος της Pfizer

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί αύριο ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc.

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί αύριο ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Μπουρλά καταφθάνει σήμερα -για κάποιες ώρες- στην Αθήνα συνεχίζοντας το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη. Στην τελετή αναγόρευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα παραστούν και στελέχη από την Pfizer Hellas.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά προτείνεται για την απονομή του τίτλου για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της υγείας. Στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Να σημειωθεί πως ο Δρ. Άμπερτ Μπουρλά έχει επιλέξει την Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία του πρώτου Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων (digital hub) της Pfizer. Συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας, με τις προσλήψεις να αναμένονται στις αρχές του 2020.

Στο «τιμόνι» της Pfizer

Ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά αναλαμβάνει επίσημα την ηγεσία του φαρμακευτικού κολοσσού στις 1 Ιανουαρίου 2020.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνταξιοδότησης του εκτελεστικού προέδρου της Pfizer, κ. Ian C. Read, την 31 Δεκεμβρίου 2019. Η διαδοχή του σημερινού CEO της φαρμακευτικής, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, στη θέση του προέδρου ήταν αναμενόμενη. Στο πλαίσιο των επερχόμενων αλλαγών, ο κ. Μπουρλά πρόκειται να διατηρήσει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.

Ποιος είναι ο Άμπερτ Μπουρλά

Το δυνατό «χαρτί» της Pfizer, σε επίπεδο management, και «πρωταγωνιστής» σε σημαντικά deals της αγοράς, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, ανέλαβε καθήκοντα CEO την 1η Ιανουαρίου 2019, κατέχοντας μέχρι πρότινος τη θέση του Chief Operating Officer και του προέδρου του Ομίλου των Global Innovative Pharma και Global Vaccines, Oncology and Consumer Healthcare, που βρίσκονται υπό τη σκέπη της Pfizer, έως τις αρχές του 2018.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ