ΕπιχειρηματικάΧρυσό Βραβείο στην Pfizer για τον Δείκτη CR Index στο Εργασιακό Περιβάλλον

Χρυσό Βραβείο στην Pfizer για τον Δείκτη CR Index στο Εργασιακό Περιβάλλον

- Advertisement -

Χρυσό Βραβείο (Gold Award) απέσπασε η Pfizer Hellas για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το 2017, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Επίσης, έλαβε τιμητική διάκριση από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, ως η εταιρεία με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον.

Ο CR Index, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση της Pfizer Hellas στο πλαίσιο του CR Index, καθώς το 2016 είχε αποσπάσει Ασημένιο Βραβείο και τιμητική διάκριση, ως η εταιρεία με την καλύτερη επίδοση κατά την πρώτη της συμμετοχή στο θεσμό.

Κατά την πρόσφατη τελετή απονομής, το βραβείο εκ μέρους της Pfizer Hellas, παρέλαβε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος και εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer Hellas, και δήλωσε σχετικά:

«Η Pfizer Hellas επενδύει συστηματικά στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, υλοποιώντας παρεμβάσεις και προγράμματα, που υπογραμμίζουν και διευρύνουν τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στους συναδέλφους μας αλλά και στο περιβάλλον, που πρέπει να προστατεύουμε.
Η νέα διάκριση – και κυρίως η σταθερή πρόοδος που σημειώνουμε – στο πλαίσιο ενός έγκυρου θεσμού, όπως η διαδικασία αξιολόγησης και τα βραβεία CR Index, επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες των εκατοντάδων εθελοντών μας, η αφοσίωση της πολυπληθούς ομάδας ΕΚΕ, η στήριξη της διοίκησης της εταιρείας καθώς και η σωστή στόχευση, κάνουν τη διαφορά τόσο για τους ασθενείς που υπηρετούμε όσο και για το κοινωνικό σύνολο».
Μεταξύ των πρωτοβουλιών της Pfizer Hellas στον τομέα της αλληλεγγύης περιλαμβάνονται προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, δωρεές προϊόντων της για την κάλυψη των αναγκών ατόμων από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και από νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, καθώς και εθελοντικές δράσεις και χορηγίες για την ενίσχυση του έργου φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ