ΕπιχειρηματικάΤο 3ο forum Υγείας 2018 ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Το 3ο forum Υγείας 2018 ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη για το Forum Υγείας 2018 που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ζάππειο, φέρνοντας σε επαφή περισσότερους από 200 επιστήμονες υγείας, με ένα «διψασμένο» για ενημέρωση, γεμάτο ερωτήσεις κοινό.
Σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, αναλύθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνδρα και τη σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, σχετικά με την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά όλης της οικογένειας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν χρήσιμες μετρήσεις, όπως μέτρηση μεταβολισμού, ανάλυση σύστασης σώματος κ.ά. και να λάβουν πολύτιμες, εξατομικευμένες συμβουλές από εξειδικευμένους επαγγελματίες, του χώρου της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς, χάρη στη συνεργασία περισσότερων από 20 επιστημονικών εταιρειών.

Οι γυναίκες είχαν επιπλέον την ευκαιρία να λάβουν περιποιήσεις προσώπου και σώματος από έμπειρους ειδικούς, ενώ τα παιδιά να εξεταστούν στην κινητή μονάδα “Ιπποκράτης” του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μακροπρόθεσμος στόχος, όπως επεσήμανε στην εναρκτήρια τελετή της διοργάνωσης ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του FORUM και πρόεδρος του Ομίλου Zita κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, είναι η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας και ευεξίας, όπως ήταν και στην αρχαιότητα.
Την έναρξη του FORUM κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας ότι ο τουρισμός είναι υπερκομματική υπόθεση. “Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού. Είναι ανάμεσα στους δέκα παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Γιατί να μην γίνουμε και ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας;”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Στις δυνατότητες του ιατρικού τουρισμού να ανακόψει το “brain drain” και να το μετασχηματίσει σε “brain gain” αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του FORUM, καθηγητής Δερματολογίας και πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης. “Αν φέρουμε εδώ τους ασθενείς, θα φέρουμε πίσω και τους γιατρούς”.

Χαιρετισμούς στην εναρκτήρια τελετή απηύθυναν επίσης ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, o οποίος σημείωσε ότι «ο ΕΕΣ αλλάζει πολιτική και ότι πλέον θα στραφεί στην προστασία της εγχώριας φτώχειας».

Το 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό της Αθήνας για του χρόνου, ενώ για πρώτη φορά φέτος το FORUM θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στις 24 & 25 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ