ΕπιχειρηματικάΤο βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Novartis

Το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Novartis

- Advertisement -

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα, στα γραφεία της Novartis τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στο διάρκειας βίντεο 1 λεπτού και 19 δευτερολέπτων, τα μέλη της οργάνωσης καταγράφουν τη στιγμή της επίθεσης. Οι δράστες φτάνουν έξω από τα γραφεία στην Μεταμόρφωση, καταγράφοντας την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές αλλά και την στιγμή αποχώρηση τους μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Αφού πήδηξαν τον φράχτη, είπαν στον φύλακα «Δεν θα σε πειράξουμε» και άρχισαν να σπάνε με βαριοπούλα το φυλάκιο και τζαμαρίες, ενώ πέταξαν κόκκινες μπογιές στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Novartis.
Στην μακροσκελή ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Μάλιστα, καταλήγει με την προειδοποίηση: «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Τι λέει η Novartis…
Την έντονη ανησυχία για την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα γραφεία της στη Μεταμόρφωση, εκφράζει η Novartis Hellas.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ διευκρινίζει πως δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές το κόστος των οποίων δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως.
Η Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης και απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων της, η προστασία των οποίων, όπως τονίζει η εταιρεία, αποτελεί προτεραιότητά.
«Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται», καταλήγει η ανακοίνωσή της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι μέλη του Ρουβίκωνα, με βαριοπούλες και κόκκινες μπογιές επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Novartis Hellas, στη Μεταμόρφωση, στη σκιά του σκανδάλου που απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα.
Συγκεκριμένα, οι δράστες έσπασαν την πύλη, έσπασαν τις τζαμαρίες, και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ