ΕπιχειρηματικάΣτις 7 Ιουνίου «κλειδώνει» η εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Στις 7 Ιουνίου «κλειδώνει» η εξαγορά της Monsanto από την Bayer

- Advertisement -

Εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου αναμένει η Bayer AG την ολοκλήρωση εξαγοράς της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto Co.

Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της γερμανικής πολυεθνικής, η οποία θα διπλασιάσει τη δραστηριότητα της στον αγροτικό τομέα, θα παραγάγει υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως αναφέρει η Bayer.

Η ανακοίνωση ολοκληρώνει τις παρατεταμένες διεργασίες που ξεκίνησαν από τον Μάιο του 2016, όταν η Bayer ανακοίνωσε την πρόθεση της για την εξαγορά. Η «επένδυση» θα κοστίσει στη γερμανική εταιρεία περί τα 63 δισ. δολάρια.

Για να εναρμονιστεί με το ρυθμιστικό πλαίσιο και την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, η Bayer εκποίησε μέρος των τμημάτων της. Σύμφωνα με τους περιορισμούς τους οποίους θέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ενσωμάτωση της Monsanto στη Bayer μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι πωλήσεις μέρους του ενεργητικού της BASF SE.

Το όνομα της Monsanto δεν θα διατηρηθεί στο όνομα της ενιαίας εταιρείας, ενώ τα brand names των προϊόντων της θα αποτελούν πλέον μέρος του χαρτοφυλακίου της Bayer.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ