ΕπιχειρηματικάΞεκλειδώνει η διαδικασία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Ξεκλειδώνει η διαδικασία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Μετά το Πάσχα αναμένεται και επίσημα η τοποθέτηση συμβούλου που θα αναλάβει να «ξεκλειδώσει» τη διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να εισηγηθεί επί της διαδικασίας εάν η πώληση θα γίνει μέσω διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού ή με απευθείας κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση επενδυτικά σχήματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του νοσοκομείου, με την Τράπεζα Πειραιώς να εξετάζει -εφόσον κριθούν γόνιμες- την πιθανότητα του δεύτερου σεναρίου που θα επισπεύσει τις διαδικασίες.
Ακόμα και με το ευνοϊκό σενάριο επίσπευσης των διαδικασιών δεν αναμένεται η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι, προσδιορίζοντας το χρόνο μεταβίβασης έως το τέλος του έτους.
Μετά τον άγονο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί το 2016, με τις μη ικανοποιητικές προσφορές από τους δύο υποψήφιους Ευρωκλινική (Global Finance) και Ρέα, η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη κίνηση στον κλάδο της Υγείας.
Η Tράπεζα Πειραιώς, μέσω της εταιρείας Hμιθέα, απέκτησε το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ, το Eρρίκος Nτυνάν. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις
Το νοσοκομείο, που σήμερα θεωρείται από τα σημαντικότερα assets στο χώρο, γυρίζει σελίδα, με τις περιπετειώδεις μέρες αμφισβήτησης να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και, πλέον, τα αποτελέσματα ενός τολμηρού σχεδίου επανεκκίνησης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν τη μεγάλη επιστροφή ενός νοσηλευτικού κέντρου με βαθύ αποτύπωμα στο εγχώριο σύστημα υγείας.
Με τις μοναδικές κτηριακές υποδομές του, οι οποίες είναι εξαρχής και αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη λειτουργία νοσοκομείου, το Ερρίκος Ντυνάν ανακτά την προνομιακή θέση του.
Με νέο οργανόγραμμα και αναπτυξιακό πλάνο, ελκυστική τιμολογιακή πολιτική, καθώς και συνεχή, στοχευμένη ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού με διακεκριμένους και νέους γιατρούς, αρκετοί από τους οποίους είναι American Board Certified, το νοσηλευτικό κέντρο διαμορφώνει τα τελευταία χρόνια μια νέα εικόνα που συμπληρώνεται και από την συνεχή ενίσχυση του βιοϊατρικού εξοπλισμού με τεχνολογία αιχμής, όπως και την διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού σε κάθε τομέα. Το στίγμα του, εξάλλου, παραμένει ισχυρό και μέσα από την πληθώρα δράσεων με κοινωνικό πρόσημο.

Επανεκκίνηση
Το σχέδιο επανεκκίνησης που κατάρτισε η νέα διοίκηση, με την στήριξη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο πλέον ανήκει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως θυγατρική εταιρεία, βασίστηκε σε νέα διεθνή πρότυπα για την λειτουργία μεγάλων νοσηλευτηρίων. Με καινοτομίες, όπως την καθιέρωση απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, τη δημιουργία πρότυπων εξειδικευμένων Κέντρων, σημαντικές μειώσεις στο κόστος εξετάσεων και νοσηλείας, συνεργασίες με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ένα επενδυτικό σχέδιο που ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια ευρώ και ανανέωσε πλήρως την υλικοτεχνική υποδομή του, το νοσηλευτικό κέντρο καταγράφει μια ανοδική πορεία διαρκείας που το έχουν ήδη επαναφέρει στα προ κρίσης επίπεδα.


Τιμολογιακή πολιτική

Με νέα τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η οποία συνδυάζεται και με συντονισμένη προσπάθεια όλων των τμημάτων για ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου νοσηλείας, καθώς και με μια διαφορετική φιλοσοφία ως προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, το νοσηλευτικό κέντρο ακολούθησε εμπορικά ένα σχέδιο μείωσης των τιμών του κατά 30% με σκοπό να απευθύνεται στη μεσαία, δοκιμαζόμενη τάξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ