ΕπιχειρηματικάΆδοξο τέλος και στη διαπραγμάτευση της GlaxoSmithKline με Pfizer

Άδοξο τέλος και στη διαπραγμάτευση της GlaxoSmithKline με Pfizer

- Advertisement -

Αποσύρεται τελικά και η φαρμακευτική επιχείρηση GlaxoSmithKline PLC από τις συζητήσεις για την αγορά των καταναλωτικών δραστηριοτήτων υγείας της Pfizer.
«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε ευκαιρίες που μπορεί να επισπεύσουν την στρατηγική μας. Όμως πρέπει αυτές να πληρούν τα κριτήρια για τις αποδόσεις και να μην θέτουν σε κίνδυνο τις προτεραιότητές μας για την κατανομή κεφαλαίου», όπως τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος Emma Walmsley.
Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, η Reckitt Benckiser ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τις συνομιλίες για την αγορά της εν λόγω μονάδας της Pfizer, αφήνοντας τη GlaxoSmithKline «φαβορί» για την αγορά της μονάδας.
Πρόκειται για δραστηριότητες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την παρασκευή παυσιπόνων (Advil), βιταμινών (Centrum) και συμπληρωμάτων διατροφής (Caltrate). Αυτές οι δραστηριότητες της αμερικανικής Pfizer αποτιμώνται από 15 έως 20 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η βρετανική GlaxoSmithKline υπέβαλε προσφορά 20 δισ. δολαρίων, η οποία είναι υψηλότερη από την προσφορά της επίσης βρετανικής Reckitt. Η προσφορά της Reckitt δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Η Reckitt Βenckiser αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση, ενώ σε δήλωση του ο επικεφαλής της, διευκρίνισε ότι «η εξαγορά δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές μας και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε».
Τα εν λόγω προϊόντα έχουν μικρότερο περιθώριο κέρδους από τα συμβατικά φάρμακα που συνταγογραφούν οι γιατροί, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές τα αγοράζουν και τα ξαναγοράζουν πολλές φορές. Αυτή η συμπεριφορά τους προσδίδει σταθερότητα στο χαρτοφυλάκιο συμβατικών φαρμάκων μίας φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ