Το Micellar Water εμφανίστηκε πριν από λίγα χρόνια στο προσκήνιο και έφερε την… επανάσταση στον τρόπο ντεμακιγιάζ, προσφέροντας μια αφάνταστα απλή και αποτελεσματική λύση ομορφιάς.

Το Micellar Water εμφανίστηκε πριν από λίγα χρόνια στο προσκήνιο και έφερε την… επανάσταση στον τρόπο ντεμακιγιάζ, προσφέροντας μια αφάνταστα απλή και αποτελεσματική λύση ομορφιάς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπήρξε για χρόνια το μεγάλο μυστικό των make up artists, αρχικά στη Γαλλία και αργότερα παγκοσμίως, καθώς μπορούσαν άνετα να το χρησιμοποιούν στα μοντέλα πολλές φορές καθημερινώς γιατί ήταν υποαλλεργικό και δεν προκαλούσε κοκκινίλες.

Το «μαγικό» μικυλλιακό νερό, που ακούει διεθνώς στο όνομα Micellar Water, έχει αίσθηση νερού στο δέρμα. Απομακρύνει με ένα μόλις πέρασμα το μακιγιάζ. Το σμήγμα, τους ρύπους και τη λιπαρότητα χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο.

Έχετε ακούσει για αυτό, ίσως και να το χρησιμοποιείτε ήδη, αλλά ξέρετε τι κάνει πραγματικά και πώς λειτουργεί;

Το μικυλλιακό νερό αποτελεί ένα «μυστηριώδες» προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου καθώς παρόλο που μοιάζει και δίνει την αίσθηση του νερού, απέχει πολύ από αυτό.

Το αμερικανικό Health.com ζήτησε από την δερματολόγο Dr. Mona Gohara διευκρινήσεις και γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχει κανείς καθαρό και υγιές δέρμα.

Πώς λειτουργεί το Micellar Water

«Το μυστικό που κρύβεται στο διάφανο νερό είναι τα μικκύλια. Έτσι ονομάζεται η συγκέντρωση μικροσκοπικών μορίων ελαίων. Η μια άκρη των οποίων λατρεύει το νερό και η άλλη το μισεί (αμφίφυλα μόρια). Τα μικκύλια ελκύουν τα σωματίδια βρωμιάς και τα διασπούν. Καθαρίζοντας έτσι την επιδερμίδα χωρίς να την αφυδατώνουν. Ενώ δεν είναι απαραίτητη πλέον η ύπαρξη σαπουνιού για την απομάκρυνση των ρύπων», όπως εξηγεί η Dr. Mona Gohara, τονίζοντας πως «Τα σαπούνια απογυμνώνουν το δέρμα από τα φυσικά έλαια».

Όταν λοιπόν πιέζεται το βαμβάκι με το Micellar Water στην επιδερμίδα μας, τα μικκύλια ανοίγουν και σαν μαγνήτες τραβούν και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους οτιδήποτε δεν είναι νερό. Δηλαδή τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ. Χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό τρίψιμο.

Εάν δεν έχετε πεισθεί ακόμα, αξίζει να δοκιμάσετε το μικκυλιακό νερό και θα το βρείτε σε πολλές επωνυμίες, καταστήματα και φαρμακεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα