Αξίζει να δειςΣτον «αέρα» οι χορηγίες - Κάθε Δεκέμβρη η λίστα με τα ποσά...

Στον «αέρα» οι χορηγίες – Κάθε Δεκέμβρη η λίστα με τα ποσά των εταιρειών

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Τον τελευταίο μήνα κάθε χρόνου υποχρεούνται οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι εταιρίες ιατροτεχνολογικών προϊόντων να δηλώνουν στις ΕΙΚ (Επιστημονική Ιατρική – Κοινότητα) διασυνδεόμενες εταιρίες/ενώσεις τα ποσά με τα οποία διατίθενται να χρηματοδοτήσουν με τη μορφή χορηγίας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, κάθε εταιρεία προσδιορίζει το ύψος του ποσού που διατίθεται να δαπανήσει για την υποστήριξη της διοργάνωσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τις συγκεκριμένες δραστηριότητες που διατίθεται να υποστηρίξει, το που διατίθεται να δαπανήσει για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής ιατρών σε εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες καθώς και τον αριθμό των ιατρών.
Το ύψος του ποσού που θα δηλωθεί από κάθε εταιρεία αντιστοιχεί στον μέσο όρο του ποσού που δαπανήθηκε για την οικονομική υποστήριξη της διοργάνωσης εκπαιδευτικών/επιστημονικών δραστηριοτήτων και για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής ιατρών στις δραστηριότητες αυτές κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Το Δ.Σ. της ΕΣΙΕ (δείτε εδώ τα μέλη) αποφασίζει σχετικά με την αποδοχή των χορηγιών από τις ΕΙΚ και τις διασυνδεδεμένες επιστημονικές ενώσεις.
Η χρηματοδότηση της συμμετοχής ιατρών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες γίνεται απευθείας από την ΕΙΚ προς τους αιτούντες γιατρούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν αποσταλεί από τα Δ.Σ. των ΕΙΚ και έχουν την τελική έγκριση της ΕΣΙΕ.
Για γιατρούς, μέλη ΔΕΠ, χρηματοδοτείται από τον φορέα η συμμετοχή/ παρακολούθηση σε δύο δραστηριότητες τον χρόνο το ανώτερο, μια διεθνή και μια πανελλαδική. Σε αυτές τις δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται οι παρουσιάσεις εργασιών και οι ομιλίες.
Οι χορηγίες των φαρμακευτικών εταιριών προς τον φορέα, οι πιστοποιημένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώνει κάθε ΕΙΚ και κάθε διασυνδεόμενη με αυτή ιατρική εταιρεία με το αναλυτικό τους πρόγραμμα, καθώς και τα ονόματα των ιατρών που θα συμμετάσχουν στις πιστοποιημένες δραστηριότητες, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φορέα.

Τα συμβόλαια
Μεταξύ της ΕΙΚ ή της διασυνδεόμενης με αυτή ιατρικής εταιρείας και του χορηγού, υπογράφεται συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται το χρηματικό ποσό της χορηγίας και οι όροι για τη χορηγία. Τα συμβόλαια κοινοποιούνται στην ΕΣΙΕ και επικυρώνονται από την Ε.Ε. του ΚΕΣΥ.
Στις ιστοσελίδες του ΚΕΣΥ και του ΕΟΦ αναρτώνται υποχρεωτικά οι χορηγοί των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, πιστοποιημένων ή μη, καθώς και το χρηματικό ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε κάθε δραστηριότητα βάσει του συμβολαίου. Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ αναρτώνται τα ονόματα των επαγγελματιών υγείας που θα παρακολουθήσουν κάθε δραστηριότητα, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ